Zavřít reklamu

iPhony jsou celosvětově považovány za jedny z nejlepších fotomobilů světa. Jejich fotoaparáty totiž využívají ke své práci i profesionální fotografové či kameramani, kteří skrze ně dokážou zachytit opravdu parádní záběry. Nejednou už jsme vás informovali například o úspěších filmů natočených kompletně na iPhone či o obálkách těch nejprestižnějších časopisů, na které se dostaly fotografie právě z jablečných telefonů. Apple si je svých kvalit v tomto odvětví samozřejmě moc dobře vědom a proto se snaží své fotoaparáty neustále upgradovat a posouvat je na vyšší a vyšší úroveň. Jeden pořádný upgrade pak chystá již na příští rok.

Od představení iPhonu 7 Plus s prvním duálním fotoaparátem od Applu již uplynulo mnoho vody a přestože se řadí tento typ fotoaparátů mezi špičku, pomalu ale jistě je překonaný. Budoucnost totiž nejspíše patří smartphonům se třemi objektivy, které dokáží fotografovat perfektně i za horších světelných podmínek, což je bezesporu velmi dobrá vlastnost. Skvělým příkladem je Huawei P20 Pro, který je označován za nejlepší fotomobil světa právě díky perfektnímu trojitému fotoaparátu, který zastíní jak iPhone X, tak Samsung Galaxy S9+. Je tedy jasné, že pokud nechce Apple zaspat dobu, musí se vydat tímto směrem.

Podívejte se, jak by vypadal iPhone s kamerou se třemi čočkami podle iDropNews a Martina Hájka:

Jinudy cesta nevede

Asi se tak nebudete divit, že se již před nějakým časem první zvěsti o tom, že Apple pracuje na iPhonu se třemi objektivy, objevily. S touto novinkou by měl Apple vyrukovat podle informací z minulých týdnů již v příštím roce minimálně na jednom ze svých iPhonů. Přesně na stejné vlně pak navázal portál Taipei Times, který citoval zprávu analytika Yuanta Securuties, Jeffa Pu. Podle jeho zprávy totiž skutečně Apple na iPhonu s trojitým fotoaparátem pracuje a představí jej ve druhé polovině příštího roku. 

Nebyly by to však jen daleko kvalitnější fotografie za horších světelných podmínek, co by nový typ fotoaparátu umožňoval. Dočkat bychom se prý mohli i trojitého optického zoomu, díky kterému bychom mohli zachytit vzdálené objekty bez jakéhokoliv rozmazání. Pokud jste tedy zvyklí fotografovat objekty v dálce, měl by pro vás být iPhone s trojitým objektivem jasnou volbou.

Pokud však doufáte, že se k implementaci této novinky odhodlá Apple dříve než příští rok, budeme vás muset zklamat. Technologie totiž nejspíš ještě není zcela hotová, takže se k jejímu použití Apple dříve neodhodlá. To potvrdil svými slovy i bývalý analytik KGI Securities Ming-Chi Kuo, který je přesvědčen o tom, že letošek žádné velké upgrady iPhonů nepřinese a ponese se spíše v duchu celkového sjednocení jablečných telefonů.

A co si myslíte vy? Není už takto „vytuněný“ fotoaparát pro smartphone zbytečnost? A pokud není, jakou cenovku by musel Apple na telefon nalepit, aby byl pro zákazníky zajímavý?

iPhone triple lens FB

Dnes nejčtenější

.