Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co svět obletěly velmi zajímavé informace o tom, že Apple chystá na příští rok iPhone se třemi objektivy fotoaparátu. Tento upgrade by měl výrazně zvýšit kvalitu fotografií hlavně při horších světelných podmínkách. Pokud tedy rádi fotografujete například za šera či za tmy, mohl by pro vás být tento telefon zajímavou volbou. Co když na něj však nebudeme čekat rok, ale budeme se s ním moci seznámit již letos?

Již poměrně dlouhou dobu se víceméně počítá s tím, že se letos v září dočkáme hned trojice iPhonů, přičemž dva z nich obdrží OLED displeje a jeden z nich bude opět osazen klasickým LCD.  Modely s OLED displeji by pak měly dosahovat 5,8” a 6,5”, z čehož jasně vyplývá, že se dočkáme “Pluskového” modelu s bezrámečkovým displejem. Ten už nějakou dobu pracovně označujeme jako iPhone X Plus a krom většího displeje u něj koketujeme i s podporou nového stylusu iPen, kterým by se dal telefon též ovládat a přidal by mu pár funkcí navíc. Je ale možné, že Apple do tohoto telefonu napěchuje mnohem víc.

Podívejte se, jak by vypadal iPhone s kamerou se třemi čočkami podle iDropNews a Martina Hájka:

“Plusková” řada byla minimálně poslední dva roky jakýmsi high-endem (pokud tedy nepočítáme iPhone X). Oproti svým menším bratříčkům se 4,7” displejem totiž nabídla i duální fotoaparát, který mnoho lidí právě k nákupu dražší a větší “pluskové” verze přesvědčil. A přesně takového scénáře bychom se mohli dočkat i letos. iPhone X Plus by totiž mohl klidně disponovat něčím “navíc”, co z něj udělá větší lákadlo pro zákazníky. Vylepšený fotoaparát se třemi objektivy by se pak stát tímto lákadlem klidně mohl.

Použití fotoaparátu se třemi objektivy by bylo bezesporu velmi zajímavé, otázkou však je, jak by zahýbalo s cenou. I loňské iPhony X jsou totiž Applem oceněny na opravdu vysokou částku, která by mohla podle některých analytiků u iPhonu X Plus ještě narůst. Mohl by za to jak větší OLED displej, tak i technologie ve smartphonu použité, přičemž není pochyb o tom, že trojitý fotoaparát by úplně levnou záležitostí na výrobu určitě nebyl.

A co si myslíte vy? Dočkáme se iPhonu se trojitým fotoaparátem už letos, nebo nám jej Apple přichystá až na příští rok?

iphone x plus fotak

Dnes nejčtenější

.