Zavřít reklamu

Ačkoliv to podle prvních benchmarků nevypadá na to, že by nový Samsung Galaxy S9 výkonnostně jablečné telefony nějak výrazně ohrozil, po stránce fotoaparátu je tomu přesně naopak. Právě fotoaparát by měl být minimálně u většího “pluskového” modelu téměř dokonalý a všechny své konkurenty hravě strčit do kapsy. A jak se zdá, jihokorejskému gigantovi u svého nového modelu skutečně povedlo.

Fotoaparát Galaxy S9 si důkladně proklepla společnost DxO, která se v minulých měsících podívala na zoubek iPhonu X, iPhonu 8 Plus či Googlu Pixel 2, který byl doposud králem fotomobilů. Když tak přišel nový Samsung, samozřejmě si jej v DxO nemohli nechat ujít a svému tvrdému testu jej důkladně vystavili. Smartphone však splnil bez problému to, co se od něj očekávalo a veškeré své konkurenty strčil hravě do kapsy.

galaxy-s9-plus-800x452

Podle společnosti nemá fotoaparát Galaxy S9+ žádné zjevné slabiny a funguje skvěle u všech typů a režimů fotografií či videí, což z něj dělá jasnou volbu pro všechny uživatele, kteří kladou velký důraz převážně na kvalitní fotografie a videa. Ostatně, přesvědčte se sami.

Podívejte se na pár fotografií z Galaxy S9, iPhonu X a Google Pixel 2 na porovnání:

Dokonalé fotky vždy a všude 

A v čem že vlastně fotoaparát tohoto telefonu tak vyniká? Především v tom, že disponuje variabilní clonou zadních objektivů (ty jsou samozřejmě dva, oba 12-megapixelové), díky čemuž se fotoaparát může přízpůsobit různým světelným podmínkám. To ve zkratce znamená, že při jasném světle pustí do fotoaparátu méně světla než ve chvíli, kdy je okolí tmavé. Clonu lze přepínat mezi hodnotami F1.5 a F2.4. Díky tomu tak mohli lidé z DxO docílit při jasném slunečném počasí vynikajících fotografií s živými barvami, dobrým světlem a velmi širokým dynamickým rozsahem. To samé pak platilo i při fotografování při soumraku, které též zvládá Galaxy S9+ velmi dobře. Šum, který bývá na fotografiích focených v tomto období poměrně častý, je prý v případě Galaxy S9+ velmi malý. Jedinou drobnou kaňkou je automatické zaostřování, které bylo prý o něco málo delší, než by bylo potřeba. Kýžený efekt je však prý o to lepší.

Dalších pár fotografií zachycených přes objektiv Galaxy S9+: 

Jak už jsem tedy psal v úvodu, Galaxy S9+ odborníky z DxO opravdu zaujal a právoplatně si od nich vysloužil prvenství pro nejlepší fotomobil na světě. I přes pár drobných nedostatků, mezi které patřil například lehký nádech některých fotografií do určitých barev, je totiž prý pořád nejlepší.

Ačkoliv je porovnání DxO jistě poměrně zajímavé, měli bychom ho brát spíše s rezervou. Podobná porovnávání fotoaparátů jsou totiž celkem subjektivní a zvítězí v nich ten, jehož fotografie jsou “porotě” nejvíce po chuti. Pokud tedy nad novým smartphonem uvažujete a je pro vás na prvním místě kvalita fotografií, na podobná porovnání byste dát úplně neměli. Mnohem lepší bude, když si fotografie telefonů, o kterých přemýšlíte, porovnáte někde naživo. Není totiž vyloučeno, že fotografie z telefonu, který je podle DxO odpad, budou vašemu srdci daleko blíže než ty z iPhonu X či Galaxy S9+.

Galaxy-S9-Hands-on-9

Dnes nejčtenější

.