Zavřít reklamu

Včera Apple na Keynote představil dvojici nových mobilních telefonů – iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Větší varianta s příponou „Plus“ se dočkala oproti menšímu bráchovi zásadní změny, kterou je speciální duální fotoaparát. Oba fotoaparáty jsou 12-megapixelové, ale první funguje jako širokoúhlý objektiv pro focení fotografií a druhý jako teleobjektiv pro 2x optický zoom. Duální fotoaparát umožňuje ale až 10x zoom bez ztráty kvality, od 2x zoom jde ale o výpočet skrze software. Na příchod iPhonu 7 Plus se připravuje také populární sociální síť Instagram.

Tým vývojářů aplikace Instagram již má v ruce nové iPhony, pro které připravuje speciální aktualizaci. První novinkou je možnost využívat teleobjektiv iPhonu 7 Plus pro optický zoom – nově budete mít možnost fotografie i na takzvaném My story přiblížit. Se vším vám pomůže také hmatová odezva, která vás upozorní, že jste přešli z optického zoomu do digitálního.

Instagram v aplikaci přepracoval barevné filtry, které udělají fotografie ještě více realistické. Vše ukázal během včerejšího večera vedoucí designu Ian Spalter. Ian zároveň předvedl, jak vývojáři využívají API funkce Live Photos k vytváření Boomerang efektu u fotografií.

Podle dostupných informací vyjde aktualizovaný Instagram později v tomto roce, ale bude to pravděpodobně jedna z prvních aplikací, která bude využívat duální fotoaparát.

iphone-7-packaging-official

Dnes nejčtenější

.