Zavřít reklamu

Druhá polovina roku je takřka rájem pro mobilní nadšence. Většina velkých společností představuje své nové vlajkové lodě a letos se máme opravdu na co těšit. Zvěsti o chystaných modelech se objevují takřka denně, letos bychom se tak měli dočkat například Note 9 od Samsungu, Pixelu 3 od Googlu a samozřejmě minimálně tří nových iPhonů.

Na povrch se prodrala informace, že Apple využije 2 až 4 miliony OLED displejů společnosti LG Display pro svůj příchozí model iPhone X Plus, v dodávání OLED panelů se tak připojí LG k Samsungu. Vyhledání druhého distributora je pro Apple jistě dobrá zpráva. Jelikož je displej nejdražší komponentou smartphonu, tak více dodavatelů o něco sníží náklady.

Takto by měl vypadat iPhone X Plus: 

Tahle skutečnost by ale mohla udělat radost i lidem, kteří plánují koupi Pixelu 3 XL. Důvod je zcela jednoduchý. Pokud Apple kývne na dodávku displejů od LG, znamená to, že jejich displeje vykazují opravdu vysokou kvalitu. Právě chystaný model Pixel 3 XL má disponovat OLED displejem vyrobeným LG. Loňský model Pixel 2 XL měl rovněž OLED panel od LG. Obrazovka ale trpěla různými problémy a byla to právě ona, která snižovala tomuto modelu hodnocení u recenzentů. Menší bratr Pixel 2, který byl po nějakou dobu nejlépe fotícím smartphonem, byl vybaven OLED displejem vyrobeným Samsungem a žádné obdobné problémy s displejem se u něj nevyskytly.

Pokud je tedy Apple spokojen s technologií od společnosti LG, tak jihokorejská společnost jistě vychytala všechny mouchy. Na poli OLED panelů není jistě třeba LG, díky velmi kvalitním televizorům, dlouze představovat.

pixel 3 xl

Dnes nejčtenější

.