Zavřít reklamu

Pokud zabrouzdáme do minulosti, Samsung už dodával čipy pro iPhone, a to před třemi lety. V roce 2015 jihokorejská společnost vyráběla čipy A9, které se objevily v řadě iPhone 6s. Potom však Samsung nahradila společnost TSMC, která v současné době pracuje na procesorech A12, jež se objeví v letošních modelech iPhonů. Podle serveru DigiTimes by se však Samsung měl opět zapojit do výroby čipů pro iPhony, a to už v příštím roce.

Podívejte se, jak by mohl vypadat iPhone X Plus. Koncept navrhl Muhsin M. Belaal Auckburaully:

Výrobce TSMC momentálně připravuje 7nm procesory pro nadcházející jablečné telefony, ale ještě použil zastaralou imerzní litografii. Samsung je však o něco vepředu a rozhodl se, že už v letošním roce vsadí všechno na modernější proces EUV, což je proces využívající extrémní ultrafialové záření, zatímco konkurent TSMC plánuje výrobní proces EUV zavést až v příštím roce. Samsung tím získává velkou výhodu a doufá, že příští rok začne Apple od něj odebírat čipy A13 pro svá zařízení.

Doposud se při výrobě čipů používala imerzní litografie, která však pomalu vyčerpala své možnosti, a tak výrobci přechází na EUV, tedy extrémní ultrafialové záření pro expozici při litografii. Oproti první variantě se EUV vyznačuje menší vlnovou délkou, než má momentálně používané světlo, a tím pádem je možné docílit jemnějších struktur. Donedávna však měli výrobci u EUV problémy s výkonem a vysokou spotřebou energie, ovšem udělali značné pokroky a technologii zdokonalili natolik, že ji mohou uvést do praxe.

iphone x plus fb

Dnes nejčtenější

.