Zavřít reklamu

iPhone 6Apple tako každý rok, opět nabídl některým vybraným americkým médiím možnost, otestovat iPhone 6 a iPhone 6 plus ještě předtím, než budou telefony oficiálně uvedeny na trh. Dnes, pouhé dva dny před zahájením prodeje novinky, zrušil Apple informační embargo a novináři, redaktoři a reportéři tak zveřejnili své recenze iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Pojďme se tedy podívat na to, co si myslí o iPhone 6 a iPhone 6 plus recenzenti, které je možné považovat minimálně v USA za špičky ve svém oboru. Musíme navíc připomenout, že Apple novináře nabádá k tomu, aby skutečně podle pravdy uvedli, co se jim na přístrojích líbí a co nikoli. Pokud vás již Apple vybere mezi recenzenty, rozhodně pak stojí o váš názor, nikoli o napsání PR článku.

Engadget
Oba iPhony jsou tenčí než jejich předchůdci. Vzhledem k tomu, že 5s byl 7,6mm silný a iPhone 6 přichází s tloušťkou 6,9mm a iPhone 6 Plus s tloušťkou 7,1mm, je to skutečně rozdíl pouze o chlup. Nejsem příznivcem hesla čím tenčí tím lepší, ale tentokrát je v tenkosti zařízení skutečná výhoda, protože jinak by iPhone nebyl tak ergonomický a to platí nejen o tloušťce ale také o tvaru. Pokud by Apple nabídl stejný tvar jako u iPhone 5s, telefon by se nedržel pohodlně. Pokud bych si měl vybrat telefon pouze podle toho jak dobře mi padl do ruky, pak bych před iPhone 6 Plus upřednostnil klasický iPhone 6. Pořád mohu sevřít prsty okolo iPhone 6 stejně snadno, jako jsme to mohl udělat u iPhone 5s a díky jeho zakřiveným stranám nepůsobí tak ostře.

Oba telefony, tedy jak iPhone 6 tak i iPhone 6 Plus nabízí IPS Retina displej s tím, že iPhone 6 Plus nabízí HD Retina display s rozlišením Full HD, tedy 1920×1080, což na 5,5″ displeji nabízí hustotu 401 pixelů na palec. iPhone 6 nabízí rozlišení 1334×750 pixelů, což je hustota 326 ppi, tedy stejná jako u iPhone 5s. Oba displeje jsou ostré, ale vidím nějaké drobné rozdíly v momentě, když je položíte vedle sebe. Konkrétně text a obrázky na iPhone 6 Plus jsou ostřejší, bez zubatých čar a celkově působí displej jemnějším dojmem.

recenze iPhone 6

The Verge
Obrovské telefony mají obrovské baterie a iPhone 6 Plus je velký telefon s vekou baterií. Baterie mi vydrží vždy zhruba dva dny při pravidelném denním používání, což je o něco víc než den a půl u iPhone 6 a o mnoho víc než u iPhone 5s. iPhone 6 Plus je pocitově celkem příjemný, ale je také trochu kluzký, zvlášť, když vezmete v úvahu velikost telefonu a jeho zaoblené okraje. iPhone 6 Plus je první iPhone, který vypadá a funguje lépe v případě, že jej použijete s koženým pouzdrem od společnosti Apple. Telefon se s ním dá lépe uchopit, vyrovná se vystouplý fotoaparát a skryjí se podivné čáry na zadní straně telefonu. U iPhone 6 je něco magického, co vzniklo dokonale vyleštěnou obrazovkou. Nikdy jsme necítil věci pod mým prstem tak organické a přirozené. Nyní když pohybují svým prstem, mám pocit, že se věci pod ním opravdu pohybují, jako bych je skutečně cítil a rozpohyboval.

Apple iPhone 6

Re/Code
I přesto, že iPhone 6 nabízí větší displej, všechny mé aplikace na něm skvěle pracují. Žádná z aplikací, které jsme testoval nebyla zkreslená nebo rozmazaná. Apple tvrdí, že Apple iTunes App Store nyní nabízí 1,3 milionů aplikací, což jsou aplikace pro váš iPhone 6. Během testování jsme zjistil, že iPhone 6 má zhruba dvakrát rychlejší Wi-Fi než iPhone 5s a asi o 25% rychlejší než Samsung Galaxy S5 a to jak při downloadu, tak i při uploadu. Ale všiml jsme si jen velmi malého rozdílu v rychlosti LTE a to jak u Verizonu tak i u AT&T. Pokud stejně jako já jen zřídka udržíte iPhone nabitý celý den, mohl by vás iPhone 6 Plus nadchnout. V mých testech jsme nastavil jas displeje na 50% a pracoval s ním stejně jako s iPhone 5s který v tomto případě nevydržel ani jeden den. iPhone 6 Plus však vydržel od rána jednoho dne, až do večera následujícího dne, což je skvělé.

iPhone 6 plus

The Loop
Používat iPhone 6 Plus pro mě bylo na první pohled trapné, přece jen telefonovat s menší verzí iPadu mini mi příliš nedávalo smysl. Pořád mi vrtala hlavou jeho velikost, ale nakonec si mě získal větší displej. Pořád si však nedovedu představit chodit se zařízením velkým jako je iPhone 6 Plus přiloženým k mému uchu a telefonovat s ním. To vypadá prostě hloupě. To stejné jsme v minulosti řekl o dalších zařízeních této velikosti a můj názor se nezměnil. Handsfree Bluetooth by bylo ideální příslušenství pro iPhone 6 Plus.

Yahoo
Uvnitř nového iPhone je o 25% rychlješí čip, než který nabízel iPhone 5s. Toho bych si však bez testování nevšiml a pokud nemáte starý a nový telefon vedle sebe, nemáte šanci to pozorovat. iPhone 6 Plus má optickou stabilizaci obrazu, která stabilizuje čočku vůči pohybu telefonu a funguje nadmíru dobře. U iPhone 6 Plus je také zajímavé, že když pšíete na klávesnici při orientaci na šířku, je zde tolik prostoru navíc, že apple přidal několik dalších kláves na obrazovku. Na levé straně máte k dispozici tlačítka pro copy-paste, změnu tučných a běžných písem a tak dále. Na pravé straně pak máte interpunkční znaménka a skutečné kurzorové klávesy, které nabízel první iPhone.

iphone-6-plus-keyboard

TechCrunch
Novinkou pro tuto generaci iPhonů jsou celokovová záda, která nahrazují skleněné části, jenž měl iPhone 5s na vrchní a spodní straně. To přispívá k jednotnějšímu vzhledu a když zapnete telefon, vypadá mnohem kompaktněji jako iPad mini nebo iPad Air. Verze Space Gray, kterou jsme testoval prezentuje jak mocný je tento nový vzhled a přední část zařízení nepůsobí o nic hůř. U iPhone 6 Plus Apple přinesl funkci Touch Assist, která pomůže uživatelům větších zařízení bez ohledu na velikost jejich rukou a pro iPhone 6 Plus je tato funkce skutečně stěžejní, tedy zejména pro každého kdo není v NBA a nedosáhne palcem do protějšího rohu.

Připadá mi těžké dosáhnout i na druhou stranu displeje, natož na protější roh. Při většině věcí, které budete na iPhone 6 Plus dělat, využijete obě ruce a budete jej používat levou i pravou rukou současně, což je však naprosto v pořádku, jak jsme zjistil. iPhone 6 Plus je totiž mnohem víc iPadem mini, než klasickým telefon, i když jej můžete dát do kapsy a můžete s ním telefonovat.

Další recenze

Dnes nejčtenější

.