Zavřít reklamu

Apple Watch heart iconZahájení prodeje Apple Watch v dubnu roku 2015 bylo uskutečněno s velkou slávou a obrovským očekáváním. Apple si tuto skutečnost mohl dovolit díky tomu, že věděl, že tomu tak bude. Hodinky se staly hitem, podobně jako když na scénu přišel první iPad, který překonal všechny rekordy prodejů spotřební elektroniky.

I přesto, že Apple Watch v prvním roce svého prodeje překonaly prodeje iPodu a iPhonu v jejich roce představení, byly vydány s mnohem větším očekáváním. Největším znamením tohoto tvrzení je fakt, že Apple stále nezveřejnil výsledky prodeje pro samotné zařízení a stále ho počítá do své kategorie „Ostatní“, což je více než zarážející pro společnost, jakou je Apple, která se svými úspěchy ráda chlubí.

Chytré hodinky od Applu s největší pravděpodobností půjdou ve stopách iPodu, kterému trvalo pár let, než se na trhu pořádně uchytil a stal se fenoménem. Mnoho spekulací o vylepšeních Apple Watch 2 naznačují, že je čeká označení „game-changing“ zařízení, kterým technologičtí nadšenci označovali už původní Apple Watch.

Například watchOS 3, který je nyní v betě, konečně umožňuje softwaru, který pohání chytré hodinky, aby se dal plnohodnotně používat. Verze WatchOS 1 a 2 činily Apple Watch provozuschopné a funkční, ale samotný systém byl zpomalený a uživatelské rozhraní nebylo moc intuitivní.

Aby toho nebylo málo, Apple Watch 2 přijdou nejméně 18 měsíců po zahájení prodeje jejich první generace, což ale na druhou stranu dalo Applu obrovský prostor pro inovace, aby své chytré hodinky posunul dále. Pro představu si porovnejte rozdíl v hardwaru, který přináší nový iPhone každých 12 až 24 měsíců.

„Mezitím, co Apple odhalí Apple Watch 2 a kdy byla odhalena první generace, bude pravděpodobně skoro 24 měsíční rozdíl. Co dokáže Apple udělat během 24 měsíců, když toho ovládá tolik? Odpověď: HODNĚ,“ napsal Abdel Ibrahim pro WatchAware. „Zpětně se podívejte, jak vypadaly iPhony a představte si, co se stane v příštích 24 měsících. Prakticky vše se změní. RAM, procesor, technologie obrazovky, kamery, senzory a dokonce i materiály. Porovnejte iPhone 5s s iPhonem 6s a dostanete kompletně rozdílná zařízení ve smyslu výkonu i technologií. Tento typ skoku ve vylepšeních čekám i na tento podzim s Apple Watch,“ dodal.

Apple Watch 2 FB

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.