Zavřít reklamu

lg-display-flexible-18-inch-oled-2-600x444

Společnost Lenovo byla založena roku 1984 a od samého začátku vyráběla především notebooky a počítače. V roce 2014 převzalo Lenovo divizi firmy Motorola Mobility. Již dříve CEO, Yang Yuanqing řekl, že je potřeba posunout trh mobilních telefonů někam dále a je na čase, aby některá společnost představila revoluční produkt. Včera večer se v San Francisku konala tisková konference Lenova, na které společnost nasadila laťku celkem vysoko, protože hned na úvod byly představeny ohebné koncepty mobilního telefonu, který lze jednoduše obtočit kolem zápěstí. Zároveň lze tablet přeložit na půl a udělat z něj mobilní telefon.

Jedná se zatím o koncepty a prototypy, takže je více než jasné, že se minimálně následujících 365 dní nedočkáme ohebného smartphonu. Žádné další podrobnosti samozřejmě nevíme, ale určitě nám Lenovo dává další důvod k tomu, aby se o společnosti spekulovalo a mluvilo stále více. Zajímavostí je, že se telefon neroluje pravidelně a rovnoměrně. Mohou za to některé větší komponenty, které rolování znepříjemňují. Nový ohebný telefon se jmenuje Cplus.

Zatím měli novináři možnost vidět zařízení pouze z dálky a dozvědět se informace na samotné prezentaci produktu. Přesto by měla být obě dvě zařízení k vidění v takzvané demo zóně, kde si je mohou novináři vyzkoušet.

O ohebný displej projevil nedávno zájem i Samsung, který by měl představit dvojici „ohebných“ telefonů na začátku příštího roku. Telefony mají velikost displeje 5″ v normálním režimu, ale větší model bychom měli otevřít a udělat z něj 8″ tablet. Menší smartphone bude mít tedy maximální velikost displeje 5″, ale neměl by být problém ho přeložit a zmenšit tak, aby se například vešel do menších kapes. “Nový produkt od Samsugnu by mohl úplně změnit trh a také vnímání mobilních telefonů,” uvedl Lee Seung Woo, který je analytikem ve společnosti IBK Securities Co.

Lenovo_bendable_smartphone
456212947

2016folio-05jt-1
2016folio-03jt-1
Lenovo-bend-tablet-smartphone-06

 

265033080 (1)

*Zdroj: Mobilmania.cz

Dnes nejčtenější

.