Zavřít reklamu

 Po predstavení iPadu mini s Retina displejom Apple nastavil latku veľmi vysoko. Veď iPad mini priniesol displej s veľkým rozlíšením 2048 na 1576 pixelov čo predstavuje 326 PPI. Taktiež doň zakomponoval procesor Apple A7, ktorý disponuje 64-bitovou technológiou. A zarazu sa s iPadu mini, ktorý nedisponoval až takým vysokým výkonom a dobrým displejom stal jeden z najlepších malých tabletov na trhu. Lenovo však nezaspalo a predstavilo svoj ThinkPad 8.

Jedná sa o druhý 8-palcový tablet od Lenova s Windows 8.1. Zatiaľ čo firma predstavila perametre svojho prvého 8-palcového tabletu Miix 2 v októbri, dnes prichádza s novinkou, tabletom ThinkPad 8, ktorý kladie dôraz na výkon. Tento tablet disponuje 8,3 palcovým displejom s rozlíšením FullHD, čiže 1920 na 1080 pixelov. To z neho robí prvý tablet spadajúci do kategórie 8-palcových zariadení s rozlíšením vyšším ako 1280 x 800 pixelov. Toto rozlíšenie sa však nepribližuje hodnotám displeja aký má iPad mini Retina, ale poskytuje veľmi dobré pozorovacie uhly a skvelú reprodukciu farieb.

lenovo-thinkpad-8-35833729-0150_610x407

Lenovo svoj ThinkPad 8 vytvoril pre širokú škálu užívateĺov no zameral sa hlavne na profesionálov. Do útrob zariadenia zakomponoval 4-jadrový procesor Intel Athom s taktom 2,4GHz. Veľký rozdiel oproti predchádzajúcim tebletom je v tom, že Lenovo do ThinkPad 8 zakomponoval tiež aj micro HDMI port, ktorý zabezpečuje prepojenie tabletu s monitorom. Taktiež tu nájdeme aj micro USB 3.0 port, ktorý slúži na nabíjanie a na prepájanie tabletu s veľkým množstvom príslušenstva, ktoré sa v súčasnosti nachádza na trhu.

Kým displej a výkon procesora sú solídne Lenovo sa tentoraz rozhodol zbaviť svojej podpory Stylus. Voliteľný Quickshot Cover je jedna z najlepších vecí pre tablety, ktoré disponujú uhlopriečkou okolo 8 palcov. Rovnako ako pri iPade mini tento Cover disponuje magnetickým pásikom, ktorý dokáže vaše zariadenie uspať alebo prebudiť a taktiež chráni displej pred poškriabaním ak je zarianenie nečinné. Zariadenie disponuje 8-megapixelovým fotoaparátom, ktorý sa dá spustiť odkrytím okraju displeju pomocou Quickshot Cover.

lenovo-thinkpad-8-640x326

Zariadenie váži 417 gramov pri hrúbke 8,8 mm. ThinkPad8 podporuje 3G aj 4G LTE siete a prichádza v pamäťových verziách 32, 64 a 128 GB. predávať sa začne v priebehu tohto mesiaca a ceny štarujú na 399$.

Dnes nejčtenější

.