Zavřít reklamu

lg-display-flexible-18-inch-oled-2-600x444Letos na podzim nás čeká vydání iPhonu s pořadovým číslem 7. Celý internet je tedy v poslední době plný spekulací o tom, jak vlastně ten nový model bude vypadat, co bude mít za nové funkce, a co naopak bude oproti předchozím generacím postrádat (koukáme na tebe, 3,5mm konektore!). Nadšenci a potenciální zákazníci tedy mají o čem „mluvit“. Ale společnosti, které mobilní telefony vyvíjí jsou ještě o krok dál a řeší už další generaci iPhonu, tj. spekulovaný model 7S (8), který  je plánovaný na rok 2017. A hlavní roli v tom všem hrají OLED panely, které jsou najednou v centru dění.

Apple má v roce 2017 přijít s iPhonem, který bude mít poprvé OLED panel. Některé značky tyto panely používají jíž delší dobu (Samsung, Nokia..) ale pro Apple to bude premiéra. A právě s touto premiérou se váže i fakt, že jakmile Apple začne s prodejem OLED iPhonů, mnozí výrobci ho začnou „následovat“. A je to právě zájem o OLED technologii, který ohlašují všichni důležití hráči v odvětví.

Dle agentury Bloomberg se výrobci OLED panelů připravují na ohromný nárůst poptávky, který má zapříčinit právě iPhone 7S (8). Například společnost Applied Materials Inc. zaznamenala čtyřnásobný nárůst objednávek na tyto konkrétní zobrazovací panely. V řeči čísel se pak jedná o objednávky v hodnotě 180 milionů dolarů v prvním kvartálu, a za objednávky v hodnotě 700 milionů dolarů za druhý kvartál.

Stejný trend pak potvrdily také společnosti jako Sharp, LG Display a Samsung, které se výrobou zobrazovacích panelů zabývají. Celý proces přípravy na výrobu takového množství OLED panelů je velmi časově náročný, proto se vše děje již teď, více než rok před samotným uvedením iPhonu 8 na trh. Společnosti tak nebudou pod takovým výrobním tlakem. Tuto zprávu všem mylně přejalo spoustu webů, kteří v tom vidí možnost nasazení OLED panelů již do letošní řady produktů. Na to je však již pozdě a proto si budeme muset počkat na příští rok.

iPhone OLED

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.