Zavřít reklamu

iPhone 7S AMOLED OLED glass back iconAnalytická společnost KGI respektive jejich Ming-Chi Kuo, nejslavnější a nejspolehlivější analytik v Apple světě, opět vystupuje na scénu a přináší exkluzivní informace o budoucím iPhonu. Kuo prozradil, že Apple se v roce 2017 hodlá zbavit hliníkového těla a nahradí jej sklem. iPhone 7s, jak by se smartphone od Applu v roce 2017 měl jmenovat, se tedy tak trochu vrátí k designu iPhonu 4, který se také chlubil skleněnými zády. Analytik navíc dodává, že vpředu se bude iPhone chlubit AMOLED displejem, což je již v podstatě potvrzená informace od několika zdrojů.

Zajimavé na informacích je ale hlavně to, že iPhone 7s nebude mít skleněná jen záda, ale také hrany. Právě v tom by se měl nový model významně lišit od iPhonu 4/4s (tedy pravděpodobně ještě společně se zaobleným designem), který má skleněná jen záda, ale hrany telefonu jsou kovové. Kuo ale neuvádí, jak chce Apple dosáhnout toho, že iPhone bude v podstatě celý ze skla.

Nový AMOLED displej, kterým tak Apple nahradí současné LCD panely, bude tenčí a lehčí, čímž by se mělo vykompenzovat těžší, skleněné šasi. Kuo uvedl, že pro Apple nebudou rozhodující drop testy, ve který pravděpodobně celoskleněná konstrukce příliš neobstojí, jelikož se chce novým designem odlišit od své konkurence, která začala ve velkém přecházet na hliníková těla, tudíž už nejde o nic exkluzivního, po čem by zákazníci prahli.

Nicméně, nejnovější zprávy nám potvrzují, že letos se pravděpodobně dočkáme jen minimálního redesignu iPhonu, což ostatně naznačují i všechny odsavadní úniky. iPhone 7 se tedy od současného iPhonu 6 a 6s příliš lišit nebude a hlavní novinkou bude jen duální fotoaparát, jenž má zajistiti kvalitnější fotografie a video, a poté absence 3,5mm jacku a pruhů pro antény vedoucí přes záda telefonu.

iPhone 7S AMOLED OLED glass back

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.