Zavřít reklamu

Android Apple iOS iconS moderní elektronikou se dá dělat spoustu věcí, platí to pak obzvláště pokud jste šikovní. Můžete si tak upravovat různé výrobky k obrazu svému. Ať už jde o všelijaká praktická vylepšení nebo jen věci čistě pro pobavení. Jedním z té druhé skupiny bylo například zprovoznění Windows na Apple Watch, o kterém jsme vás informovali zde. Člověk, který za tímto počinem stál, se však rozhodl jít ještě dál a vyrobil obal, díky kterému jde na iPhonu používat systém Android.

Ano, také moc nechápeme to, proč by někdo chtěl na iPhonu používat konkurenční operační systém, ale řekněme, že by se našla skupinka uživatelů, kteří by tuto možnost uvítali. Technický ředitel společnosti Tendigi, Nick Lee, který stál za úspěšným portem Windows na Apple Watch, přišel s unikátním obalem na iPhone, který umožní spuštění Androidu na telefonu od Applu.

V hlavní roli hraje speciálně navržený obal, který je vyroben za pomoci 3D tisku, a který uvnitř obsahuje základní desku s ostatními komponenty, na kterých je následně přítomen Android ve verzi Marshmallow. Co si budeme povídat, nikdy nepůjde o masově vyráběnou věc, tudíž se nemá smysl zabývat dílenským zpracováním. Ale ze zad obalu vede krátký Lightning kabel, který se strčí do iPhonu a v ten moment se z telefonu stane obrazovka, která reprodukuje obraz pocházející z vnitřností krytu. Dotykový panel normálně funguje a telefon tak lze ovládat běžným způsobem.

androidiphonecase-800x437

Jedná se tak v podstatě o takový pěkně drahý Android emulátor, k jehož chodu potřebujete telefon za 20 tisíc korun. Je k tomu samozřejmě potřeba přistupovat s nadsázkou, autor rozhodně neplánuje monetizaci tohoto projektu, spíše se jedná (jako v případě Apple Watch) o zajímavý pokus, který ukazuje co všechno je možné, když je člověk šikovný. Na videu níže se můžete podívat, jak celé zařízení funguje.

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.