Zavřít reklamu

Windows 95Poté, co si vývojář Nick Lee uvědomil, že 520 MHz procesor, 512 MB RAM a vnitřní úložiště 8GB dělají Apple Watch výkonnější než mnoho stolních počítačů se systémem Windows 95 v roce 1990, tak si řekl, že by mohl být úspěšný a spustit na nich tento starý systém od Microsoftu. Aby spustil Windows 95 na Apple Watch, Lee věděl, že nemůže spoléhat na WatchKit SDK od Applu, protože ten nedává vývojářům přístup k uživatelskému dotykovému rozhraní. Místo toho SDK nutí vývojáře použít ovládací prvky Applu.

Lee tak musel upravit určité soubory v rámci WatchKitu, aby mohl načíst svůj vlastní kód namísto toho od Applu. Lee řekl zahraničnímu webu macrumors proces, kterým převedl emulator x86 do soběstačné Watch aplikace, čímž v podstatě změnil systém Windows 95 na aplikaci. Jakmile byl operační systém přenesen do Apple Watch, proces bootování trval hodinu, protože se jednalo o emulaci spíše než o virtualizaci. Vývojář kvůli tomu musel připojit malý motůrek pomocí trubičky ke korunce Apple Watch, který vždy pootočil korunku a udržoval tak hodinky stále probuzené.

Jakmile se systém načetl a vše bylo připraveno, bylo mu umožněno ovládat myš pomocí svého prstu po dotykové ploše. Nicméně, protože je emulace tak pomalá, Lee říká, že se myš posunuje o pouze několik pixelů po mnoha pohybech po displeji. Pro pohyb myší tak musíte mnohokrát posunout prst po displeji. Jak to celé vypadá a funguje, se můžete podívat na následujícím videu:

applewatchwindows95

 

 

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.