Zavřít reklamu

Apple Watch Edition icon

Ještě před zahájením prodeje chytrých hodinek Apple Watch, vývojáři vyvíjeli tisíce aplikací pro zmiňované jablečné hodinky. Aplikace byly ze začátku kritizovány, protože všechny fungovaly pouze v případě připojeného iPhonu k hodinkám. To se změnilo s verzí operačního systému watchOS 2, ale přesto podle nejnovější zprávy ztrácí vývojáři zájem o vyvíjení aplikací pro Apple Watch. Ve své zprávě to uvedl Businness Insider s odvoláním na společnost Realm.

Viceprezident společnosti Tim Anglade řekl: „Ve srovnání s aplikacemi pro iOS je denně vyvíjeno opravdu velice málo aplikací pro hodinky. Na 1 000 nových iOS aplikací připadá 10 tvOS aplikací a pouze jedna aplikace pro chytré hodinky Apple Watch.“

Anglade následně sdělil, že je aktuálně trend vyvíjet aplikace pro tvOS z důvodu, že se jedná o novou platformu. Dále věří, že zájem o nositelnou elektroniku bude stoupat a s tím i poptávka po aplikacích. Nejenom, že Apple Watch jsou dle měření analytické firmy NetBase nejluxusnější hodinky na trhu a zároveň jediné chytré hodinky, které mají titul “luxusní produkt”, ale také vydělaly Applu přes 6 miliard amerických dolarů. Na trhu jsou již rok a za tu dobu vydělaly o 1,5 miliardy dolarů více, než společnost Rolex v roce 2015. Z velké části se na zmíněných výsledcích podle analytiků podílela i luxusní edice Hermès a z části také Edition.

Zajímavé může být, že podle Wall Street Journal se prodalo za první rok dvakrát více Apple Watch, než první generace iPhonů. Podle analytiků se za tu dobu prodalo mezi 12 a 13 miliony kusů Apple Watch. Ve své zprávě také deník uvedl, že Apple Watch vydělaly přibližně 6 miliard (144,2 miliard Kč) dolarů v prvním roce.

Apple Watch hand FB

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.