Zavřít reklamu

TESLA Apple watchTesla se nikdy nebála inovací a dokázala to mimo jiné tím, když jako palubní počítač pro své vozy zabudovala tablet a vydala speciální aplikaci pro iPhone, která umožňuje ovládat některé funkce vozidla přímo z vašeho telefonu. Nyní se Tesla prostřednictvím společnosti Eleks Lab pokusila proměnit Apple Watch na řídící centrum pro své vozy. Co jiného si přát než odemknout vůz pomocí hodinek, rozsvítit světla nebo nastavit klimatizaci/topení v momentě, kdy se k autu blížíte. To sice Apple Watch umožní, ovšem mohlo to být mnohem a mnohem lepší.

Bohužel to co mohla být realita se podle vývojáře Markiyana Matsekha změnilo v noční můru. Apple Watch totiž nenabízí se současným WatchKitem tolik možností, kolik Apple prezentoval během své Keynote. Při vývoji aplikace pro Teslu, která umožní uživatelům ovládat Tesla S přes internet pomocí webových API, našli vývojáři mnoho funkcí, které Apple v současné době buď nepodporuje nebo zcela omezuje.

Když se podíváte na možnosti, které jsou nyní k dispozici pro vývoj aplikací pro Apple Watch, uvidíte poměrně pesimistický obraz. Apple nedopřává vývojářům množství funkcí a nástrojů, které jsou nezbytené pro vývoj kvalitní aplikace. Doufáme však, že omezenost WotchKitu je dána tím, že se jedná o jeho první beta verzi a během vydání hodinek, bude k dispozici také nová verze Watchkit, která nabídne množství funkcí, jenž nyní zkrátka chybí.

Tesla-Apple-Watch-App-800x452

Matsekh tvrdí, že vývojáři nemají přístup do gyroskopu, akcelometru, reproduktoru, mikrofonu ani taptického motoru pro hmatovou odezvu v Apple Watch. I přesto však vývojáři udělali poměrně zajímavou aplikaci, kterou ocení všichni majitelé Tesla vozů. Na svém zápěstí můžete ovládat některé funkce vozidla, sledovat teplotu, stav baterií, počet najetých kilometrů, odemknout nebo zamknout vůz, nastavit klimatizaci, zjistit kde se vůz nachází nebo zapnout světla. Uvidíme tedy, co vše Apple umožní nebo neumožní s vydáním ostré verze Apple Watchkit. Ostatně na to, že jsou hodinky značně omezeny a že WatchKit nenabízí ani zdaleka to, co API pro iPad nebo iPhone, jsme vás již upozornili v našem článku.

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.