Zavřít reklamu

Apple iCarSpekulací ohledně Apple Car stále přibývá. Apple před několika měsíci zaregistroval tři domény, které souvisí s autem od Applu. Společnost si také najímá ty nejlepší experty na elektromobily. Vše tedy naznačuje tomu, že budeme již brzy potkávat na silnicích novou automobilovou značku, kterou bude právě Apple. Na začátku března si Apple pronajal bývalou továrnu Pepsi, pravděpodobně na vývoj zmiňovaného auta. Podle nejnovější zprávy odešel do Applu pracovat Kurt Adelberger, ten dříve pracoval v Googlu nejenom na projektu „Google Car“.

Adelberger podle profilu na LinkedIn nyní pracuje v Applu na postu designéra produktů. Ve společnosti Google vymyslel technologii, které umožní šetřit energii v elektromobilu. Dokonce vytvořil patent, který je popsán jako „řízené propojení mezi elektrickým vozidlem a nabíjecí stanicí“. Zařízení komunikuje s optimalizační službou, které jsou poskytována data k tomu, aby se energie v automobilu optimalizovala podle vnějších faktorů, mezi které patří především cena energie. Tím se například záměrně sníží výkon automobilu.

Adelberger má zkušenosti nejenom s elektrickými vozidly, ale i s řízením spotřeby elektřiny pro budovy. Vedl tým, který se staral o hospodaření s elektřinou ve velkém měřítku. Adelberger by mohl být designový návrhář Apple Car, ale také by ve společnosti mohl hospodařit s energií – jedná se tedy zatím pouze o spekulace.

Apple icar

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.