Zavřít reklamu

Nintendo logo icon

Japonská společnost Nintendo, která byla založena v roce 1889 oznámila své herní plány, které chce realizovat do března roku 2017. Společnost potvrdila, že vydá celkem pět mobilních her na kterých spolupracuje s vývojáři z týmu Dena. Nintendo již svoji první hru představilo, jmenuje se „Miitomo“ a měla vyjít na konci roku 2015, ale vývoj a další přípravy odsunuly vydání na březen letošního roku. Nintendo obdrželo nedávnou velkou ránu – v 3. kvartálu roku 2015/16 klesl zisk o 36%, důvodem prý byla slabá poptávka po videohrách během vánoční sezóny. Společnost malou prodejnost svých produktů odůvodnila tak, že Nintendo má nedostatek „nových herních hitů“.

CEO Nintenda, Tatsumi Kimishima prohlásil, že „Druhá hra bude něco jiného. Nebude se jednat o komunikační aplikaci, ale plánujeme použít jednou z postav, kterou již naši fanoušci moc dobře znají.“ Podle zatím nepotvrzených zpráv, se očekává že nová hra od Nintenda pro mobilní telefony dorazí někdy v červnu letošního roku. Dobrou zprávou je, že všechny hry budou zdarma, bohužel se však nevyhneme in-app nakupům.

Již dříve CEO vývojářské společnosti Dena řekl „Všechny aktuálně připravované hry budou ke stažení zdarma!“. Je otázkou, co si pro nás Nintendo ve spolupráci s Denou připraví, dočkáme se hry Super Mario, Donkey Kong nebo Pokémon? To bychom se měli dozvědět v průběhu roku 2016.

nintendo_iphones-800x400
//

*Zdroj: gdonline.com, macrumors.com

 

Dnes nejčtenější

.