Zavřít reklamu

Co se mobilních her týče, jistě se dá najít spousta příkladů nezvládnutých mikrotransakcí a přehnaných platebních bran, za něž jsou hráči zavíráni. Naštěstí se touto cestou nevydávají všichni vývojáři a japonská herní společnost Nintendo je jedna z mála, která si stále drží svou kvalitu. Monetizaci ve hrách řeší spíše předplatným, které tvůrci zavedli již v případě populární závodní hry Mario Kart Tour a nyní se tento způsob pokusí společnost aplikovat také ve hře Animal Crossing: Pocket Camp.

Pokud máte rádi Maria, jistě jste již dali šanci nejnovější hře Mario Kart Tour, která si získala srdce všech milovníků tohoto italského instalatéra a trhla rekord s více než 123 miliony staženími. Jedinou vadou na kráse je takzvaný Gold Pass, tedy předplatné, díky němuž získáte výhody navíc, herní měnu a zároveň k nelibosti mnoha hráčů také přístup k chystané betě multiplayeru – tedy výhody, které sice nemusíte využívat (v případě, že nechcete platit), ale zkrátka hru zpříjemní. Podle mnohých se jedná o způsob jak přinutit hráče tento měsíční poplatek zaplatit, a získat tak o pár milionů více do pokladničky. Nejspíš nelze argumentovat proti tomu, že se stále jedná o lepší způsob než uzamykání fanoušků za platební brány, jež jim bez placení odepřou přístup k určitému obsahu, ale přesto z tohoto kroku Nintenda nejsou příznivci Maria nadšeni. A bohužel podobný osud čeká také oblíbenou hříčku Animal Crossing: Pocket Camp, která úspěšně navazuje na handheldovou sérii.

V jaké podobě se přesně předplatného dočkáme je zatím ve hvězdách, ale hráči novinky nepřijali příliš vlídně. Podle členů fór několika herních webů se jedná o pouhou degradaci herní značky a smutnou připomínku toho, že Nintendo se k mobilním hráčům chová jinak, než k majitelům přenosné konzole Switch. Zatím ale není nutné házet flintu do žita a s trochou štěstí japonská herní společnost kritiku zaregistruje a pokusí se přijít s řešením, které vyhovuje všem. Konec konců, nebylo by to poprvé, co vývojáři otočili a po vlně nesouhlasu ze strany hráčů celý systém mikrotransakcí kompletně překopali. Nezbývá než čekat, kdy se předplatného dočkáme a zda bude podobné tomu, které známe právě z Mario Kart Tour.

Dnes nejčtenější

.