Zavřít reklamu

Přes všechna původní očekávání, se hra Mario Run na mobilních telefonech nestala velkým hitem. Ředitel a designér Nintenda Shigeru Miyamoto potvrdil, že se s Mariem na chytrých telefonech v budoucnu potkávat nebudeme.

Nintendo vydalo pro mobilní zařízení jakým je iPhone řadu titulů. Zaznamenaly však průměrný úspěch, ale nikdy se jim nepodařilo proniknout na trh tak, jak se to obvykle u takto populárních duševních artiklů stává. V rozsáhlém rozhovoru pro Variety se Miyamoto rozpovídal o mobilních hrách a budoucnosti Maria. K chystaným titulům se sice nevyjádřil, potvrdil ale, že Mario se na chytré telefony nevrátí.

Po 60 milionech dolarů výdělku ze hry Super Mario Run v prvním roce a 300 milionech dolarů, které vygeneroval Mario Kart Tour od svého debutu v roce 2019 bylo jasné, že Mario na mobilech žádnou výhrou nebude. Pro představu stačí sáhnout ke srovnání. Na konzoli Nintendo Switch 3 hra Mario Kart 8 vydělala úctyhodné 3 miliardy dolarů.

„Tím, že Mario hry existují v podobě mobilních aplikací, se rozšiřuje prostor pro daleko větší počet hráčů, kteří si hru mohou vyzkoušet a také je to jiný zážitek z hraní, kdy vám stačí palec na jedné ruce,“ řekl Miyamoto. Zároveň ale uvedl, že „mobilní aplikace nebudou primární cestou budoucích her Mario“. O dalších titulech společnosti Nintendo na iPhonu v rozhovoru nic nezaznělo. Hry Animal Crossing Pocket Camp a Fire Emblem Heroes jsou v App Store stále aktivně aktualizovány.

Budoucnost celé franšízy Mario je poněkud sporná. 5. dubna přichází do kin film Super Mario Bros. ve filmu a ačkoli Miyamoto nechtěl upřesnit, kde se postava objeví příště, je jasné, že na mobilních zařízeních to nebude.

Dnes nejčtenější

.