Zavřít reklamu

Super Mario Run je již pár dní k dispozici pro iPhone a iPad. A vy víte co to znamená. Budete moci znovu prožít okamžiky svého dětství, kdy jste u této hry trávili hodiny a hodiny! A pokud jste již začali, přinášíme vám 22 tipů a triků, které vám hru usnadní. A pokud jste nezačali, tak šup do App Store!

1. Ten pravý skok ve správný čas

Hra je vývojáři vytvořená tak, abyste byli schopni ji ovládat pouze jedním prstem, tedy pouze skákat. To je taky to jediné co můžete dělat, jedním prstem klikat na obrazovku, aby Mario skákal. Ale v tomto stisku je rozdíl, existují totiž rozlišené skoky, které můžete učinit.

super mario run guide 1

Klepnutí a podržení prstu na obrazovce vede k vyššímu skoku. Klepnutí a podržení s dalším poklepáním vaší postavičku roztočí. Klepnutí, podržení a a mírné přejetí prstem doleva ji zase vrátí o kousek zpět. Před tím, než vyskočíte, musíte tedy pro nejlepší výsledek zvolit takový skok, abyste byli schopni posbírat co nejvíce mincí, překážku překonat co nejrychleji a počítat i s trasou před vámi.

2. Udělejte skok proti zdi

Tohle je opravdu dobrý trik k tomu, abyste získali mince, které jste zapomněli posbírat. Když vyskočíte, pokuste se narazit do zdi nebo cihly před vámi. To donutí Maria se ve skoku otočit a běžet na druhou stranu, tedy odkud jste přiběhli. No není to dokonalá cesta k posbírání mincí, které vám utekly?

3. Trefte více bloků ve stejný čas

Pokud načasujete svůj skok opravdu dokonale, budete schopni trefit střed dvou bloků, tedy získáte dva power-upy, namísto pouze jednoho.

4. Hrajte znovu a znovu stejnou mapu

Každý level má několik rozdílných cest, kterými se můžete vydat. Abyste posbírali všechny mince, měli byste každý level hrát více krát. Ujistěte se, že pokaždé vyberete jinou cestu, abyste našli opravdu vše (pamatujte si, které šipky jste následovali).

5. Vždy najděte vyzývající mince

Vyzývající mince: to jsou ty speciální růžové na začátku. Dají vám více bodů, než ostatní. Získáváním těchto mincí se můžete následně pochlubit, jak dobří jste v této hře. Jakmile jich získáte 5, budou nahrazeny jednou fialovou. A ty po čase černou mincí.

6. Jděte tam, kam ukazují šipky

Vždy, když projdete kolem šipky ukazující směr, následujte ji. Bude vás vést k dobrým věcem. K hromadě mincí, růžovým mincím a tak dále.

7. Sbírejte vlajky se středně velkým skokem

Jak asi díky zkušeností ze hry víte, skákání na hranici možností a sbírání vlajek není jednoduché. Když vyskočíte, ujistěte se, že skáčete dlouhý skok (držení prstu na obrazovce). Na konci, klepněte prstem na obrazovku, abyste se ve vzduchu roztočili: to zaručí, že se ve stejné výšce budete pohybovat pouze dopředu, místo padání k zemi. A to vám zvýší šanci ke sebrání . vlajky.

8. Pauza ve vzduchu, posune vás zpět

Toto může být skutečně užitečné. Držte prst na obrazovce pro vysoký skok a přejeďte prstem doleva. Tento pohyb vás zarazí ve skoku a hodí o kousek zpět.

9.  Používejte „cihlové pauzy“ s rozmyslem

Když přistanete na červené cihle s tlačítkem pauzy na ní, hra se zastaví. A to je výborný moment k tomu, abyste si uvědomili co se ve hře děje a rozhodli se, jak budete dále postupovat.

10. Používejte bubliny ke své výhodě

Když zemřete, obvykle budete vzkříšeni pomoci bubliny. Ta vás vynese a vrátí o kousek zpět. Klikněte na bublinu tehdy, když chcete být sami vypuštěni na místě, které je pro vás nejvhodnější. To vám přinese možnost vybrat si místo začátku a mít tedy výhodu v dalším pokusu.

11. Poražte bosse nalezením jeho slabin

Každé 3 levely budete zápasit s bossem. A cesta jak je porazit, je najít jejich slabiny. Dívejte se na prostředí okolo nich a použijte jej proti nim. Například k poražení Bowera, budete muset upustit sekeru na most ve chvíli, kdy po něm jde.

12. Vždy mějte dostatek energie a síly, než půjdete do bitvy

Předtím než se pustíte do bitvy s bossem, ujistěte se že máte dostatek energie a síly. Protože v zápase s bossem budete ztrácet energii každou ránou.

13. Přihlaste si účet Nintendo

Během registrace budete požádání o vytvoření účtu Nintendo. Nejspíše jste tento krok přeskočili, není totiž povinný. Jednoduše jste začali hrát. Ale to nedělejte, zabere to jen pár minut. Díky tomuto účtu totiž můžete získat speciální obsah, který hráči bez něj nikdy nedostanou. Registrace je jednoduchá, například přes Facebook, Google nebo Twitter je to otázka možná i pár vteřin. Najdete ji v nastavení.

super mario run guide 6

14. Odemkněte si Toada

Přihlášení se pomocí účtu Nintendo je také jediná cesta, jak si jednoduše odemknout charakter Toada. Klikněte pouze na „Mé Nintendo“ a tlačítko k získání charakteru, pod jeho fotkou. Následně na úvodní stránce v ikoně dárečku získáte přístup k charakteru.

super mario run tips and tricks 1

15. Sbírejte Mario body

Hned vedle „Odměn“ v liště „Moje Nintendo“ je sekce „Mise.“ A právě tam budete moci získávat Nintendo body. Například abyste hráli za Toada třikrát denně. A až bude tlačítko červené, klikněte na „sebrat body.“

super mario run tips and tricks 2

16. Vybírejte si odměny

Sekce s odměnami obsahuje mnohem více, než jen Toada. Můžete využít své body k získání opravdu zajímavých věcí, jako třeba 1000 mincí v Super Mario Run a tak dále.

17. Dejte si pozor, za jakého Toada hrajete

V módu Toad Rally hrajete proti Toadům a tím je získáváte pro své království. Když začnete, uvidíte 5 rozdílných protivníků s 5 rozdílnými barvami. A k přestavbě království budete potřebovat všechny barvy. Nehrajte tak proti jedné barvě pořád a pořád dokola.

super mario run guide 3

18. Nevybírejte nad své možnosti

Pokud se vrhnete do Toad Rally, ztratíte některé Toady (ano, vím že jsou to ropuchy, ale tady se asi překlad z angličtiny nehodí.. :D ) ze svého království. Takže si vybírejte jen protivníka, kterému můžete konkurovat.

super mario run guide 2

19. Stále skákejte

Je opravdu důležité, abyste skákali jak jen je to možné, při sbírání mincí v Toad Rally módu. Nejlepší způsob, jak je totiž získat, je skákat. Dělejte všechny druhy skoků, všechny kombinace. Ale ujistěte se, že se mincím naopak nevyhýbáte.

20. Stavějte domy, abyste odemkly nové charaktery

Když začínáte, zaměřte se na stavění domů, ne na dekorace. To je jediná cesta, jak si budete schopni odemknout všechny tři charaktery – Luigiho, Yoshiho a Toadetteho.

super mario run guide 5

21. Kontrolujte bonusové hry

Na prvním domě naleznete bonusovou hru. Budete ji schopni hrát každých 8 hodin. Takže si to hlídejte a vracejte se zde vždy po tomto čase, získáte tím velké množství mincí.

22.  Šetřete baterii

Klikněte na tlačítko „Menu“ a zvolte „Nastavení.“ Následně klikněte na možnost „Nastavení.“ Odtud klikněte na „Nastavení vykreslování“ a „Nastavení grafiky“ a nastavte obě položky na hodnotu: Nízké. To vám pomůže během hraní hry šetřit někdy hodně cenné procenta baterie a celkově se projeví lépe na životnosti baterie.

super mario run tips and tricks 3

super-mario-run-fb

*Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.