Zavřít reklamu

Pokud sledujete dění ohledně nejnovějšího hitu Nintenda, Mario Kart Tour, jistě vám neunikla mírná kontroverze, která tento titul od jeho vydání doprovází. Sice se jedná o vcelku povedenou hru, která dokáže zabavit na desítky hodin a vtáhne vás do světa oblíbeného italského instalatéra, ale podle fanoušků obsahuje nadmíru mikrotransakcí a nejinak tomu bylo i v případě multiplayeru. Ten byl původně v beta verzi spuštěn pouze pro předplatitele Gold Passu a skoro to až vypadalo, že se ho běžní smrtelníci nedočkají. Opak je však pravdou a my si na iOS režim pro více hráčů užijeme již 8. března.

Závodní hříčka Mario Kart Tour se stala hitem takřka přes noc a vyzkoušelo si ji už přes 123 milionů unikátních hráčů. Právoplatně se tak jedná o jednu z nejvýdělečnějších a nejhranějších her japonské herní společnosti Nintendo, což se podepisuje také na přístupu vývojářů. Ti co chvíli přichází s novým obsahem a servírují hráčům další novinky v podobě lokací a závodních tratí. Totéž platí i pro multiplayer, který je v beta verzi již nějakou dobu a dosud byl dostupný pouze pro předplatitele Gold Passu, který stojí 4.99 dolarů a nabízí také další výhody ve formě herní měny. Naštěstí se po prosincové betě vývojáři umoudřili a mód pro více hráčů nabídnou všem, bez ohledu na to, zda si za hru platí, či nikoliv.

Oficiálního multiplayeru se tak dočkáme již 8. března a zatím to vypadá, že dodá hře pořádnou šťávu. Budeme si totiž moci zahrát jak s přáteli, tak s náhodnými hráči a poměřit s nimi své závodní schopnosti i znalosti tratí. Pochopitelně nebude chybět řada závodních okruhů a lokací, které si při našem soupeření můžeme vyzkoušet. Jen zlaté trati, kde se utkají ti nejlepší z nejlepších, budou dostupné jen pro předplatitele. Oproti závodění s boty a umělou inteligencí se každopádně jedná o notný pokrok a nezbývá než doufat, že budou vývojáři ve svém snažení pokračovat. Pokud si tedy troufnete a nových výzev se nebojíte, zamiřte na App Store a hru si zdarma stáhněte. Jen se připravte na to, že i přes roztomilou grafiku a známé postavy není Mario Kart Tour žádný med.

Dnes nejčtenější

.