Zavřít reklamu

Pamatujete si na hru Dr. Mario, která v devadesátých letech minulého století válcovala konzole NES a Game Boy? Pak pro vás máme skvělou zprávu. Tento retro kousek totiž dorazí již brzy do App Storu pro iPhony a iPady. Legenda se tak de facto dočká zmrtvýchvstání. 

“Novinka” z dílny Nintenda by se dala svou hratelností přirovnat nejlépe k legendárnímu Tetrisu. Vaším hlavním úkolem je totiž likvidovat viry ve formě bloků na herním poli pomocí barevných kapslí léčiv, které do pole umisťuje právě Mario, jehož kariéra nabrala evidentně vcelku zajímavý směr, když si z “prostého” instalatéra polepšil až na lékaře. V boji proti zákeřným virům vám pak samozřejmě pomůže i spousta dalších postav ze světa Maria v čele s princeznou. 

Podle dostupných informací nás čekají stovky herních levelů zasazených do různorodých světů, díky čemuž by měla být hra i po hodinách hraní velmi zábavná. Potěší i fakt, že má být zdarma, avšak smířit se musíme s pro Nintendo typickými mikrotransakcemi, které hraní zpříjemňují například přidáním nekonečných životů či podobných bonusů. Jak velký vliv budou na hru mít však bohužel zatím vývojáři neprozradili. Co však víme již nyní, je nutnost být při hraní neustále připojený k internetu. 

Zlatý důl? 

Přestože těží mobilní hry Nintenda primárně z mikrotransakcí, dokáží generovat skutečně velké peníze. Jen za loňský rok měly společnosti přinést zhruba 348 milionů dolarů, které by měly být v letošním roce lehce překonány. Kromě Dr. Maria se totiž očekává i příchod závodní hry Mario Kart, která by měla být ze strany Nintenda zároveň největší peckou letošního roku, tedy alespoň co se App Storu týče. 

Dr. Mario dorazí do App Storu již za necelý měsíc – přesně 10. července. Dostupný samozřejmě bude jak na iPhonech, tak i iPadech a to i na těch s operačním systémem iOS 11. Nezbývá tedy než doufat, že svou kvalitou a oblíbeností naváže na svého několik desítek let starého předchůdce- 

dr mario

Dnes nejčtenější

.