Zavřít reklamu

Před pár jste se na našem magazínu mohli dočíst, že Apple možná čeká odchod jednoho z nejdůležitějších lidí – Johna Sroujiho. Jméno Johny Srouji, který v jablečné společnosti zastává pozici viceprezidenta pro hardware, se totiž začalo v uplynulých týdnech stále častěji spojovat s pozicí nového generálního ředitele Intelu. Právě Srouji stál při zrodu prvního čipu z dílny Applu – A4 a v minulosti dokonce po dobu patnácti let pracoval pro známého výrobce čipů – Inte, díky čemuž byl vhodným kandidátem na pozici CEO, které je v Intelu současně neobsazené a dočasně ho zastává finanční ředitel, Bob Swan. Podle Ashrafa Eassaa z analytické společnosti The Motley Fool však současný viceprezident Applu společnost neopustí.

Dle informací, které má analytik k dispozici, se Srouji na žádném seznamu potenciálních kandidátů na šéfa Intelu nenachází. Přestože nezveřejnil jakékoliv podrobnější informace, provázanost mezi The Motley Fool a Intelem je velice známá a tudíž se dá předpokládat, že je Essaajova zpráva pravdivá. Právě díky této analytické společnosti se o výrobci čipů máme možnost dozvídat téměř nejvíce informací. Informace o umístění Sroujiho na seznam potencionálních ředitelů zveřejnil magazín Axios, který ale nejmenoval nikoho dalšího.

Intel je bez oficiálního generálního ředitele již od června 2018, kdy tehdejší CEO, Brian Krzanich, rezignoval ze svého postu. Jak bylo zmíněno výše, do jeho křesla byl dočasně posazen finanční ředitel společnosti, který však dle nejrůznějších zdrojů by neměl na dané pozici zůstat natrvalo.

Ve všech loňských iPhonech nalezneme datové modemy výhradně od Intelu:

Johny Srouji je pro Apple nesmírně důležitý člověk v oblasti hardwaru. Právě on má totiž velmi pravděpodobně v rukou rozhodování o budoucím využívání procesorů do jablečných produktů v čele s Macy. V těch jsou sice v tuto chvíli používány procesory od Intelu, nicméně se očekává, že i do nich Apple začne využívat procesory z vlastní dílny, jako tomu je u iPhonů.

johny-srouji-fb

Dnes nejčtenější

.