Zavřít reklamu

Nintendo logo iconDnes v brzkých ranních hodinách jsme psali, že Nintendo tento týden představí svou vůbec první hru pro iPhonem, a tak se skutečně stalo ještě dříve, než jsme původně očekávali. Podle serveru The Wall Street Journal představilo dnes Nintendo svým investorům první mobilní hru s názvem Miitomo a její vydání naplánovalo až na březen 2016. Bude tedy trvat ještě půl roku, než ji společnost vydá pro iOS, ale od Nintenda se jedná o obrovský krok vpřed, jelikož půjde o jejich první hru pro mobilní telefony.

Miitomo bude dostupná zdarma, ale samozřejmě nebude chybět lákavá možnost přidat si do hry „atraktivní addony“ pomocí in-app nákupů. Uživatelé si budou moct vytvořit vlastní avatary známé jako Miis a budou tak moct komunikovat s ostatními uživateli. Komunikace mezi postavami bude anonymní a podle Nintenda má pomoct uživatelům, kteří se bojí komunikovat s ostatními lidmi a sdělovat jim o sobě informace.

Vydání hry bylo původně naplánováno už na letošní rok, ale vývoj a další přípravy bohužel odsunuly vydání až na březen 2016. Zatímco Miimoto bude ke stažení zdarma, tak další plánované hry a aplikace od Nintenda už budou si budete moct stáhnout jen za poplatek. Společnost také představil novou uživatelskou službu s názvem Nintendo Account, která spojí váš účet na PC, Nintendu a smartphonu do jednoho jediného a umožní tak přenášet data mezi všemi zařízeními, což by mohlo znamenat, že pokud si hru koupíte na PC, tak už za ní na iPhonu platit nemusíte.

miimoto 2
miimoto

 

nintendo_iphones-800x400

 

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.