Zavřít reklamu

NintendoNintendo dnes oznámilo, že spolupracuje s Japonský mobilním studiem Game Maker Dena, se kterým bude společně vyvíjet hry pro chytré mobilní telefony, tablet y a počítače. To by mělo znamenat, že se dočkáme nových titulů se značkami jako je Mario, Pokémon nebo zelda na našich iPhonech, iPadech a Macích. Nintendo koupí ve společnosti Dena 10% podíl, aby mělo větší kontrolu nad společností a bude se snažit prorazit.

Nintendo důsledně odmítalo komukoli vložit do rukou licence a odmítalo taktéž přijít s hrami na jiné platformy než na Nintendo DS a Nintendo Wii. Bohužel se ukázalo, že Nintendo tímto rozhodnutím víc ztrácí než získává a i když je jasné, že společnost nechtěla snižovat prodeje svých konzolí tím, že jsou hry dostupné i na jiných platformách, ukázalo se, že díky tomuto rozhodnutí Nintendo zrovna nezískalo.

Nintendo se tedy změnilo a jedná se o skutečně ohromnou změnu, vzhledem k tomu, že drtivá většina prodejů společnosti byla založena právě na tom, že si lidé kupují její konzole z důvodu, že na jiné platformě nemají možnost dané hry hrát. Nyní se tedy dočkáme i na jiných platformách a i když tím Nintendo možná částečně pochová své konzole, jistě získá díky extrémní oblibě her jako je Mario, Pokémon nebo Zelda další finance z prodejů mobilních a počítačových distribucí.

Dnes nejčtenější

.