Zavřít reklamu

Apple TV 4 2015 iconZatímco většina našich čtenářů v komentářích uvádějí, že by měli obdržet novou Apple TV 4 až dneska nebo během tohoto týdne, tak v zahraničí, zejména pak ve Spojených státech, obdrželi zákazníci předobjednané kusy už v pátek a někteří měli i to štěstí, že se u nich kurýr s balíčkem od Applu zazvonil už o den dříve. Pokud jste ještě novou Apple TV čtvrté generace neobdrželi nebo se teprve chystáte si ji pořídit, tak se mezitím můžete kouknout na první videa zaměřující se na operační systém tvOS, vyhledávání pomocí Siri, na v pátek spuštěný App Store a samozřejmě i na Apple TV jako celek a hardwarový kousek.

Na první videu MacRumors nezapomněl ukázat Apple TV v celé své kráse a ukázal podrobněji i ovladač Siri Remote. Ve zbytku videa pak ukazuje tvOS, App Store, Siri a vyhledávání, které můžete vidět podrobněji na videích níže.

Na druhém videu se dozvíte, jak vypadá a funguje nový App Store, který dělá čtvrtou generaci Apple TV právě tak výrazně vylepšenou oproti předchozím generacím. App Store totiž umožňuje nainstalovat do Apple TV hry a aplikace, které jí výrazně rozšíří možnosti pro uživatele. Ve videu je zachycen i systém tvOS a v neposlendí řadě také hraní na Apple TV přes ovladač od třetího výrobce.

Čtěte také: Hry pro Apple TV 4 budou podporovat 3D televizory

Na poslední videu pak server MacRumors ukázal, jak vypadá univerzální vyhledávání a Siri. Bohužel Siri u nás dostupná není, a to ani v jiném jazyce, ovšem univerzální vyhledávání v České republice a na Slovensku dostupné je, ale i to je z části omezené, protože u nás nejsou všechny funkce a služby podporovány. Kdy může být Siri opravdu nápomocná je například během přehrávání filmu, kdy se ji zeptáte, kdo v něm hraje nebo co právě daná osoba ve filmu řekla a Siri přetočí video o kousek zpět a zobrazí titulky.

 

Dnes nejčtenější

.