Zavřít reklamu

xiaomi-logoPřibližně před týdnem se objevila informace, že Samsung plánuje do Galaxy S7 implementovat technologii podobou 3D Touch, kterou Apple představil společně s iPhonem 6s. Jak se zdá, tak Samsung není jediný, jelikož právě vypluly na povrch zprávy, že funkci stejného typu chystá také největší čínský Apple fanoušek – společnost Xiaomi.

Xiaomi si totiž podle známého čínského portálu GforGames prý nechalo patentovat hodně podobnou technologii, jako je právě 3D Touch od Applu. Samsung chce ale použít nejnovější technologii od Synaptics, který právě nedávno představil nové návrhy, jak implementovat technologie citlivé na sílu stlačení do displejů. U Xiaomi není jasné, zda hodlá využít stejné technologie nebo přijde s nějakou zcela vlastní.

Společnost je známa také jako „čínský Apple,“ jelikož právě kalifornskou společnost často kopíruje a přináší funkce nebo zařízení, která jsou hodně podobná těm od Applu. Příkladem může být například MIUI, tedy nadstavba Androidu, která vypadá hodně podobně jako iOS. Dále pak Mi Pad, tedy tablet, který vypadá stejně jako iPad mini až na několik detailů. Navíc CEO společnosti Xiaomi, Lei Jun, se obléká do černého roláku a modrých jeans úplně stejně, jako to dělal Steve Jobs. No a aby toho nebylo málo, tak při představování svých produktů použil frázi „one more thing,“ která byla vždy charakteristická pro Apple a Steva Jobse.

iPhone 6s 3D Touch

Dnes nejčtenější

.