Zavřít reklamu

Asistent Wi-Fi iconJen přibližně před dvěma týdny jsme psali o novince v iOS 9, která sice může být velice užitečná, ale v některých případech a zejména pak u některých uživalů může být naopak nežádoucí. Jde o Asistenta Wi-Fi, který v jednoduchosti umožňuje využívání mobilních dat, když máte slabé připojení k Wi-Fi síti. Asistent Wi-Fi funguje zcela automaticky a je v iOS 9 defaultně aktivovaný, tudíž pokud jej uživatel nechce využívat, tak jej musí vypnout v Nastavení –> Mobilní data.

Jenže po pár dnech si začali majitelé iPhonů stěžovat, že po přechodu na iOS 9 jim nezvykle rychle mizí drahocenné FUP.  Za vše mohla právě zmíněná služba, která až příliš často aktivuje mobilní data, i když by ještě mohla využít sice pomalou, ale stále fungující Wi-Fi. Apple proto na sebe nenechal dlouho čekat a přišel s vyjádřením, kde vše sumarizuje a uvádí, jak novinka v iOS 9 vlastně funguje.

Společnost uvádí, že Asistent Wi-Fi vám pomůže například v momentě, kdy načítáte stránku na Safari a máte slabé připojení. Stránka se tudíž nechce načíst, jenže v tom momentě se přepne na mobilní data a Safari ji donačte. Pokud se Asistent aktivuje, tak v horní řádce se namísto Wi-Fi objeví značka pro mobilní data, tedy stejně jako v momentě, když nejste připojeni na Wi-Fi.

Navíc Apple upozorňuje, že Asistent Wi-Fi skutečně může spotřebovat více mobilních dat, což pro uživatele s nízkým FUP není zrovna dobrá zpráva. Společnost však dodává, že rozdíl by měl být jen malý, konkrétněji jen o několik málo procent vyšší. Dále pak ještě dodává další trojici následujících zajímavostí:

  • Asistent Wi-Fi se nikdy automaticky neaktivuje, když využíváte data roaming
  • Asistent Wi-Fi funguje jen u aplikací, které jseou aktuálně otevřené a nikdy nestahuje obsah v aplikacích na pozadí
  • Asistent Wi-Fi nefunguje v některých aplikacích třetích stran, které streamují audio nebo video či stahují přílohy jako například nějací emailoví klienti, kteří by mohli spotřebovat hodně dat

Navíc Asistent Wi-Fi funguje na všech zařízeních podporujícíc iOS 9 kromě iPhonu 4s, iPad 2, iPadu 3 a iPadu mini 1.

Asistent Wi-Fi

*zdroj: Apple.com

Dnes nejčtenější

.