Zavřít reklamu

Pokud si můžete dovolit ukrojit několik přebytečných megabajtů z vašeho FUP limitu a nebo pokud naopak nemůžete, možná by se vám mohla hodit tato funkce. Funkce, která umožňuje telefonu automatické přepínání ze slabé Wi-Fi sítě na mobilní data, se nazývá Asistent Wi-Fi. Není v nastavení nikterak skrytá, jen si myslím, že jste ji mohli přehlédnout. Pokud vám tedy zmizlo hodně dat z datového limitu, možná za to bude moct právě Asistent Wi-Fi. Pojďme se tedy podívat, jak jej deaktivovat či aktivovat.

Aktivace/deaktivace Asistent Wi-Fi

Na našem iOS zařízení přejdeme do nativní aplikace Nastavení. Zde rozklikneme možnost Mobilní data. Na obrazovce se objeví nastavení sítě, my ale sjedeme níže – respektive úplně dolů, až za seznam aplikací, u kterých můžeme zakázat používání mobilních dat. Zde se poté nachází funkce s názvem Asistent Wi-Fi společně se switchem k aktivaci či deaktivaci. Pod samotnou funkcí se nachází, kolik dat už vám Asistent Wi-Fi spolkl.

Jak už jsem psal v úvodu, tak pomocí Wi-Fi asistenta můžete zůstat připojení k internetu i tehdy, když bude mít váš iPhone nebo iPad slabé Wi-Fi připojení. V praxi to funguje například tak, že když budete chtít pomocí Safari otevřít nějakou stránku a Wi-Fi připojení bude slabé, tak Asistent Wi-Fi zaručí automatické přepnutí na mobilní data, aby se stránka načetla. Nemějte ale strach, že byste přišli o hodně mobilních dat, jelikož ve většině případů se jedná o nárůst pouze několika málo procent.

wifi

Dnes nejčtenější

.