Zavřít reklamu

Většina uživatelů Maců a MacBooků se v operačním systému macOS odpojuje od sítě tak, že v horní liště klikne na ikonu Wi-Fi a z menu, které se zobrazí, vyberou možnost Vypnout Wi-Fi. Věděli jste ale o tom, že tohle není správný postup, pomocí kterého se dá od Wi-Fi sítě odpojit? Jak už název napovídá, tak tímto kompletně váš Wi-Fi modul vypnete. V tomto návodu se podíváme, jakým způsobem se z momentální Wi-Fi sítě můžete pouze odpojit bez toho, aniž byste Wi-Fi úplně vypnuli.

Jak se na Macu odpojit od Wi-Fi sítě

Pokud se chcete na Macu či MacBooku pouze odpojit od Wi-Fi sítě, tak je postup velmi jednoduchý. Stačí, abyste kurzorem najeli v horní liště na ikonu Wi-Fi a podrželi klávesu Option. Jakmile budete klávesu Option držet, tak na ikonu Wi-Fi klepněte. Poté, co se zobrazí rozbalovací menu, tak Option pusťte. Zobrazené rozbalovací menu se oproti klasickému menu výrazně liší. Pro odpojení od Wi-Fi sítě, ke které jste momentálně připojení, stačí, abyste zvolili možnost Odpojit od sítě [název sítě]. Tímto dojde ke klasickému odpojení od Wi-Fi sítě a nevypnete tak celý Wi-Fi modul.

Kromě toho, že se v tomto menu můžete odpojit od Wi-Fi sítě, tak můžete využít pro svůj prospěch zobrazení dalších možností a informací. Pokud jste k nějaké Wi-Fi síti připojeni, tak se vám zobrazí vaše IP adresa v síti, adresa směrovače, zabezpečení Wi-Fi sítě, BSSID, kanál sítě, kód země, kvalita signálu a mnoho dalších informací. Informatikům se může navíc určitě hodit nástroj Diagnostika bezdrátové sítě, kde zjistíte například využití kanálů ostatní Wi-Fi sítí a další užitečné informace, které se mohou hodit při nastavování sítě.

Dnes nejčtenější

.