Zavřít reklamu

Star-wars-logo-black_single-800x800Vše začalo tím, když  Jony Ive poradil režisérovi Star Wars, jak má vypadat světelný meč v nové epizodě. Jen o pár týdnů později přivítal J.J. Abrams fanoušky Star Wars s Apple Watch na zápěstí a bylo jasné, že chlapci od hvězdných válek mohou Apple a naopak Apple zase může celý fenomén Star Wars. Nyní se však ukázalo, že Apple má na Star Wars mnohem větší vliv než byste čekali. Kostýmní návrhář Michael Kaplan, který navrhl kostýmy pro filmy jako je legendární Blade Runner nebo Klub rváčů, designoval nové brnění pro vojáky stormtrooper.

Michael Kaplan uvedl v rozhovoru pro  Vanity Fair, že se při tvorbě nové zbroje inspiroval Applem a jeho cílem bylo zdokonalit brnění ve stylu Applu. Na otázku: „Vymýšlel jste nějaký zákulisní příběh o tom, jak se změnila móda a jak by mohla vypadat?“ odpověděl Kaplan: „Možná podvědomě, ale se stormtroopery to bylo mnohem jednoduší, řekl jsem si jen „Co by udělal Apple?“ JJ chtěl aby zbroj stromtrooperů vypadala na první pohled dost odlišně a mnoho lidí je z nového designu nadšeno.

Nové Star Wars tak nebudou možná jen Hvězdné války pro milovníky ságy, ale také pro milovníky Applu. Je totiž nutné uznat, že kdyby Apple navrhoval futuristické oblečení, vypadalo by tak jak můžete vidět na obrázku níže. A co vy, patříte mezi fanoušky Star Wars nebo jste tímto fenoménem nepolíbení?

Star Wars

Dnes nejčtenější

.