Zavřít reklamu

remoteeThe New York Times vydal zprávu, ve které se odkazuje na své zdroje obeznámené s plány společnosti Apple, že Apple po boku nové Apple TV představí také nový ovladač pro její ovládání. Nový ovladač by měl být tlustší, než ten současný, což k Applu příliš nejde, jelikož se snaží poslední dobou vše ztenčovat. Nový ovladač by však měl nabídnout jednu zásadní novinku – jakýsi “trackapd” umožňující ovládat Apple TV mnohem pohodlněji, než je tomu doposud.

Touch Pad tak pravděpodobně nahradí současné ovládání pomocí click-wheel, který je na současném ovladači. Trackpad by měl uživatelům zajistit snadnější ovládání a skrolování v operačním systému Apple TV a umožnit tak rychlejší přístup k celému obsahu, jelikož namísto toho, abyste museli neustále klikat a posouvat se, stačí jednoduše vše navolit pomocí dotykového trackpadu a je to. Můžeme také přepdokládat, že Apple společně s novou Apple TV vydá i nový systém pro novinku, kde bude podpora trackpadu mnohem více propracovanějsí a bude tak dávat větší smysl.

Nový ovladač s touch padem by tak měl být založen na podobné funkci, na které funguje v součastnosti aplikace Apple Remote pro iPhone a Apple Watch, která umožňuje pomocí displeje ovládat současnou Apple TV. Pomocí Apple Watch nebo iPhonu je ovládání a procházení kanálů mnohem rychlejší a jednodušší, než při používání ovladače.

applewatchremoteapp

The New Yor Times ještě informoval, že nový ovladač by měl být hodně podobný tomu od Amazonu, se kterým ovládá svůj systém Amazon Echo. Jak už bylo naznačeno, nový ovladač by měl být mnohem tlustší, tudíž vezmeme-li v úvahu, že ovladač od Amazonu má 0,6 palce, tak podobně by na tom měla být novinka. Nový ovladač tak bude 3x tlustší, než současný, jelikož ten je tenký 0,2 palce.

amazonechoremote

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.