Zavřít reklamu

EsperiaNa světě existuje zhruba dvě stě miliard obalů a krytů určených pro iPhony a iPady, jen málo z nich něčím vyniká. Výjimkou potvrzující pravidlo je společnost Esperia, která pochází přímo z ČR a jejímž cílem je zaplavit svět obaly, které jsou extrémně tenké, pevné a přitom originální. My jsme obdrželi téměř celé portfolio obalů na otestování s jednoduchým úkolem, zjistit, zda má Esperia šanci tyto své ambice zrealizovat. Pojďme se tedy podívat na to, jak obaly vypadají a co nabízí. V této recenzi se konkrétně zaměříme na hliníkové kryty, které zaujmou nejen svojí tenkostí a kvalitou zpracování, ale také tím, že si je můžete nechat přizpůsobit a Esperia vám vyrobí obal s vašim logem, motivem nebo čímkoli na co si jen vzpomenete.

Jakmile slyšíte, že vám někdo dokáže něco vyrobit na míru, obvykle to znamená, že bude telefon obklopovat skutečně masivní kryt, ve kterém je vyryto, vyfrézováno nebo nalepeno vaše logo. V tomto případě se však používá extrémně tenký kryt, který nijak významně nezmění vzhled ani velikost telefonu. Do hliníku se zkrátka jemně vyfrézuje cokoli, co vás jen napadne.

Samotný kryt je tvořen z pogumované části, která kryje antény telefonu a jeho boční stranu a z části z broušeného hliníku, která kryje zadní stranu telefonu. Design obalu je skutečně minimalistický a když jsem vyměnil originální Apple obal který používám na svém iPhone 5s za Esperia, zjistil jsme, že je telefon nejen pocitově, ale také vizuálně mnohem subtilnější než v originální obalu. Vnitřní část krytu je pogumovaná celá, což znamená, že se nemusíte bát žádného odření telefonu a co je obrovskou výhodou obzvláště pro každého, kdo již někdy nějaký ten nesundatelný obal z telefonu sundával je fakt, že jsou pogumovány tako boční části, které rády škrábou hliník samotného iPhonu. Nemusíte se tedy bát obal nasazovat i několikrát denně, telefon si rozhodně nepoškodíte.

iPhone 5s case

Důležitým faktorem u obalů jsou také výřezy na konektory a tlačítka. Zde se nemusíte ničeho bát, obal je totiž skutečně minimalistický a tak nenabízí výřezy na jednotlivá tlačítka nebo konektory, ale jeden výřez vždy pojme celou řadu tlačítek a konektorů. Samotný obal tak nabízí pouze čtyři výřezy, ze spodní, vrchní strany dva a z boční a zadní strany další dva s tím, že jeden výřez je společný pro všechna tlačítka. Díky tomu se telefon ovládá stejně snadno jako v případě, kdy žádný obal nemáte. Nemusíte se bát ani různých kabelů nebo docků, které nefungují s obalem, vše pohodlně zapojíte a pokud pomineme originální dock do Applu, do kterého nelze dát telefon s žádným obalem, pak je toto řešení skutečně ideální pro většinu docků a audiosystémů na trhu.

iPhone case

Pokud tedy hledáte minimalistický a stylový obal, pak jste jej právě našli, i cena 549Kč vzhledem ke zpracování a všemu výše uvedenému mluví jasně. Pokud se rozhodnete pro hliníkové obaly Esperia, nemusíte se starat o to, zda se telefon příliš nezvětší, zda jej při sundávání krytu nepoškrábete nebo o to, zda váš neoriginální Lightning kabel bude kompatibilní, odpověď na všechny otázky je totiž ano. Navíc pokud budete mít zájem, můžete si za příplatek 300Kč nechat vyrobit obal přímo na míru, například s logem své společnosti.

  • Kryty Esperia si můžete zakoupit přímo zde.

iPhone Esperia

Esperia iPhone

Dnes nejčtenější

.