Zavřít reklamu

Google Now sice využívají především uživatelé v USA, i tak však jistě všechny příznivce Googlu a jeho služeb potěší informace, že se Google Now dostal také na OS X. Digitální asistent Google Now se z Androidu dostává také na další platformy a nejnověji si jej můžete nainstalovat také přímo na OS X. Instalace je však podmíněna instalací prohlížeče Google Chrome, přes který se Google Now distribuuje. Služba není prozatím dostupná pro všechny uživatele a Google distribuci spouští postupně, pokud tedy stále nemáte Google Now k dispozici i když používáte nejnovější verzi Chrome, pak musíte ještě pár dní až týdnů počkat.

Aby se Google Now nainstaloval přímo do menuBar stačí, když se přihlásíte v Chrome pomocí stejného účtu, přes který používáte Google Now na Androidu nebo iOS. Google Now je tedy na OS X dostupný dříve, než samotná Siri. O příchodu Siri na platformu OS X se diskutuje již od představení její iOS verze. Původně se očekávalo, že Siri přinese OS X 10.8, což se ovšem nestalo a očekávání se následně před představením OS X 10.9 sice umírnila, ovšem i tak byla řada uživatelů značně zklamána, když ani nejnovější verze operačního systém pro počítače Mac nepřinesla digitální asistentku, která je především v USA velice oblíbená.

Je sice velice pravděpodobné, že se Siri pro Mac dočkáme, ovšem Apple nám ji zatím nepředstavil a s největší pravděpodobností ji minimálně do června letošního roku ani nenabídne. Až v červnu na WWDC se totiž představí nová verze OS X a nám tak nezbývá než čekat, zda se oblíbené digitální asistentky dočkáme alespoň v letošním roce. Zkuste nám do komentářů napsat, zda byste měli o Siri na OS X zájem a zda vůbec v ČR/SR Siri reálně využíváte na svých iOS zařízeních.

Screen-Shot-2014-01-16-at-12

*Zdroj: thenextweb.com

Dnes nejčtenější

.