Zavřít reklamu

Google včera vydal významnú aktualizáciu pre Google Search, ktorá priniesla veľa zmien pre integrovanú službu Google Now. Bohužiaľ táto služba nie je bežne dostupná na území ČR a SR a namiesto toho, aby si mohli naši čitatelia vyskúšať, ako funguje odpoveď Googlu na Siri, sa dočkali nemilého upozornenia, že táto služba u nás nie je podporovaná. Existuje však spôsob, ako službu sprevádzkovať aj u nás, na našich zariadeniach? Áno, existuje. O to viac poteší skutočnosť, že k tomu netreba používať jailbreaknuté zariadenie, a tým pádom je trik funkčný aj na zariadeniach s iOS 7.

Funkciu je možné používať aj u nás, no používatelia musia kompletne zmeniť regionálne nastavenia svojho iPadu, s výnimkou klávesnice. Práve preto treba ísť do Nastavení a vykonať nasledujúce kroky:

  1. V Nastaveniach otvorte kategóriu Všeobecné a v nich sekciu Medzinárodné
  2. Zmeňte jazyk zariadenia na Angličtinu
  3. Zmeňte formát regiónu napríklad na Spojené Štáty alebo inú krajinu, v ktorej je služba Google Now podporovaná.

Zaujímavosťou je, že okrem toho, že je odteraz možné aplikáciu plnohodnotne používať, pokiaľ nezmeníte jazyk zariadenia, tutorial pre službu Google Now bude dostupný v slovenskom jazyku. Samotnú službu však nebude možné používať a tak je nastavenie jazyka povinnosťou. Vďaka tomu tiež získate možnosť aktivovať funkciu okamžitého vyhľadávania, ktoré sa aktivuje automaticky po tom, ako poviete „OK Google“. Na jednu stranu sa jedná o zaujímavú vec, na druhú stranu som si všimol, že kvôli permanentne aktívnym lokalizačným službám dochádza k rýchlejšiemu vybíjaniu zariadenia.

google-now1
*Zdroj: RedmondPie.com

Dnes nejčtenější

.