Zavřít reklamu

iPad Air sa začne predávať za dva dni, no už dnes padlo embargo na recenzie a spolu s ním aj akési embargo na benchmarky. PrimateLabs, zakladatelia populárneho benchmarkového nástroja GeekBench, na svojom blogu odhalili prvé výsledky iPadu Air. iPad Air je napriek rovnakej frekvencii procesoru takmer dvojnásobne výkonnejší, vďaka čomu si v testoch vyslúžil skóre 2643 a prvýkrát tak prekonal magickú hranicu 2000 bodov. Predchádzajúci model s procesorom A6X si v teste vyslúžil hodnotenie 1408 bodov.

V oboch prípadoch sú dvojjadrové procesory taktované na 1.4GHz, teda sú o 100MHz výkonnejšie ako ich verzie v iPhone 5s, iPhone 5c a iPhone 5. Skóre je samozrejme markantné aj pri benchmarku jedného jadra, kde iPad Air poprvýkrát prekonal hranicu 1000 bodov s výsledným skóre 1465 bodov, kým minuloročná generácia dosahovala skóre 771 bodov. V porovnaní s ním sú na tom predchádzajúce modely a iPad mini o niečo horšie, keďže využívajú staršie procesory Apple A5X a Apple A5. Ani jeden z týchto prístrojov neprekonal hranicu 500 bodov.

John Poole z PrimateLabs na blogu uvádza, že vyššiu frekvenciu procesoru oproti iPhone môže mať na svedomí väčšia batéria alebo väčšie rozmery zariadenia, respektíve kombinácia oboch uvedených. Taktiež očakáva, že na rovnakej frekvencii by mal fungovať aj procesor Apple A7 v tohtoročnom iPade mini s Retina displejom, ktorý by sa mal začať predávať v druhej polovici novembra. Taktiež uviedol, že iPad Air v porovnaní s iPadom 2 ponúka viac ako 5-násobne vyšší výkon a stojí iba o 100 dolárov viac a je teda otázne, prečo Apple ponechal tento prístroj na trhu s cenovkou 399 dolárov.

ipad-singlecore
ipad-multicore
*Zdroj: PrimateLabs

Dnes nejčtenější

.