Zavřít reklamu

Od doby co světlo světa spatřilo video iPhone 4 několik měsíců před jeho oficiálním představením jsme věděli prakticky o všem co společnost chystá a starý známý wow efekt byl pryč. Každý kdo sledoval média zaměřená na společnost Apple v podstatě věděl nebo alespoň tušil jak budou novinky vypadat a jaké změny přinesou.

Situaci se podařilo změnit teprve před týdnem, kdy nám Apple představil OS X Mavericks, iOS 7 a nový Mac Pro, o jejichž vzhledu neměl skutečně nikdo ani potuchy. To že se dočkáme nových verzí operačních systémů iOS a OS X věděl každý o Mac Pro pak někteří tajně snili. Když však přišlo samotné WWDC nevěděli jsme vůbec nic a nezbývalo než udělat wow, které jsme naposledy předvedli v roce 2007 u prvního iPhone. Společnost zkrátka dokázala utajit skutečně vše a design nového Mac Pro nečekal snad nikdo.

Apple se však musel vrátit k době prvního iPhone celým svým jednáním. Aby nedošlo k vyzrazení žádné z novinek nemohla být spuštěna výroba Mac Pro, vývojáři nemohli testovat nové iOS a o OS X 10.9 se dokonce psalo jako o systému, který má zpoždění. Společnosti se skutečně podařilo vše utajit, ale nám nyní nezbývá než na nové produkty, které jsou již oficiálně představené čekat dlouhé měsíce.

Téměř pětiletá zkouška jasně ukázala, že není v silách ani té nejtajnůstkářštější společnosti na světě umlčet celý výrobní cyklus. Apple má zkrátka příliš velké množství dodavatelů komponent, výrobců, přepravců, distributorů a dalších členů výrobního řetězce na to, aby dokázal utajit produkt, který týden po svém představení zamíří na pulty obchodů. Opět se tak pravděpodobně budeme setkávat s tím že nový produkt nám nepředstaví asijský dodavatel komponentů, ale samotný Apple na své keynote, ovšem s tím, že na zahájení prodeje si musíme počkat.

top-secret-apple-jobs

 

Dnes nejčtenější

.