Zavřít reklamu

Osamostatňování Applu z hlediska komponentů pro jeho produkty se v nadcházejících letech zřejmě rozběhne na daleko vyšší obrátky. Po procesorech má totiž přijít řada na 5G modemy a podle nových informací agentury Bloomberg dokonce i na WIFI a Bluetooth modemy. 

Apple se dlouhé roky netají tím, že by se rád od svých dodavatelů co nejvíce osamostatnil, byť naprostá většina zdrojů doteď tvrdila, že se má jednat primárně o ty nejklíčovější komponenty, které mají potenciál „udávat tempo hry“ do budoucna, což procesory nebo třeba 5G modemy rozhodně jsou. Zpráva o zahájení vývoje vlastního WiFi a Bluetooth modulu proto leckoho překvapí, byť je třeba jedním dechem dodat, že v případě Bluetooth by mohl Apple přeci jen nějakou tu revoluci zamýšlet. Řeč je konkrétně o podpoře lossless audia, které by mohly jeho modemy nějakou jeho vlastní cestou nabídnout ve formě, která by byla pro Apple nejschůdnější.

Jelikož jsou vývojové snahy Applu ohledně WiFi a Bluetooth modulů zatím v plenkách, je jasné, že se bavíme o projektu na mnoho nadcházejících let, jehož výsledek nakonec vůbec dorazit nemusí. Kalifornský gigant totiž může nakonec klidně zjistit, že vize, které s danými komponenty měl, jsou nesplnitelné a tudíž pro něj nemá smysl se odstřihávat od spolehlivých dodavatelů, jelikož by to pro něj nepřineslo zhola nic. Je nicméně zajímavé vidět, jaké všechny cestičky si Apple snaží prošlapat. 

Dnes nejčtenější

.