Zavřít reklamu

Tak je to tady. Apple dal zelenou výrobě jednoho z nejdůležitějších komponentů pro letošní iPhony – srdce jablečného telefonu, čipu A12. Výroba se tak začíná pomalu rozjíždět, což značí jen jedno – letošní iPhony se pomalu ale jistě blíží.

Dodavatel cupertinské společnosti TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) zahájil výrobu další generace 7nanometrových procesorů A12, které Apple vloží do letošních iPhonů. Výrobce čipů TSMC koncem dubna oznámil, že zavádí 7nanometrovou výrobní technologii, ovšem neuvedl, že pracuje na procesorech A12, které budou pohánět letošní modely iPhonů.

Menší, rychlejší, úspornější

V porovnání s loňským procesorem A11 se u nového čipu A12 můžete těšit na 20% nárůst výkonu a 40% snížení spotřeby energie. Znamená to tedy, že procesory budou menší, rychlejší a efektivnější. Společnost TSMC se považuje za jediného partnera, se kterým kalifornský gigant spolupracuje na výrobě procesorů A12. I v loňském roce byla jediným dodavatelem čipů A11, které najdete v iPhonu X, 8 a 8 Plus.

Očekává se, že v letošním roce dostanou všechny tři jablečné telefony procesor A12, který je momentálně ve výrobě. Zvěsti naznačují, že Apple pracuje na druhé generaci iPhonu s 5,8palcovým OLED displeje, který by se měl stát nástupcem iPhonu X, větším 6,5palcovém iPhonu s OLED displejem, který bývá momentálně označován jako iPhone X, a 6,1palcovém iPhonu s LCD displejem.

Podívejte se, jak by mohl vypadat iPhone X Plus. Koncept navrhl Muhsin M. Belaal Auckburaully:

Všechny tři iPhony by měly disponovat TrueDepth systémem s funkcí Face ID a měly by mít stejný vzhled jako iPhone X, což znamená, že v letošním roce už žádný z iPhonů nebude mít fyzický Home Button. Jako samozřejmost se též bere podpora bezdrátového nabíjení a rychlonabíjení, které by mělo probíhat přes novou rychlonabíječku, kterou Apple přibalí k letošním iPhonům do krabiček.

iphone-x-plus-concept-martin-hajek-006

Dnes nejčtenější

.