Zavřít reklamu

Ačkoliv je nová generace iPhonů venku teprve poměrně krátkou dobu a Applu se podařilo vyřešit problémy s dodávkami iPhonů X též poměrně nedávno, přípravy jablečného telefonu pro rok 2018 jsou v plném proudu. Po včerejší zprávě o tom, že se letos dočkáme na “pluskových” verzích iPhonu X displejů od LG nám dnes obletěla svět další zajímavá zpráva.

Podle zdrojů serveru DigiTimes se před pár dny podařilo Applu uzavřít dohodu se společností TSMC, která se stane i letos výhradním dodavatelem procesorů pro chystané iPhony. Čipsety A12, jak je nejspíš Apple pojmenuje, by měly být podle dostupných informací vyráběny 7 nm procesem a měly by disponovat technologií, která umožní natěsnání většího množství tranzistorů na daleko menší plochu. Díky tomu by mohl Apple jednak výkon procesorů ve svých nových iPhonech zase solidně navýšit a druhak jím ušetřit místo, které pak využije například pro zvětšení kapacity baterie, o čemž se též v posledních týdnech čile spekuluje.

Rozhodnutí jablečné společnosti o svěření dodavatelství společnosti TSMC se nemůžeme s ohledem na vztahy z minulých let divit. TSMC se totiž již perfektně osvědčila jak při výrobě čipů A11 Bionic pro iPhone X, 8 a 8 Plus či A10 Fusion pro iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Kvalita chystaných čipů A12 je tak víceméně zaručena úspěchy z minulých let.

Koncept iPhone X Plus od iDropNews:

Samsung opět ostrouhá

Pokud je dnešní zpráva pravdivá, znamená toto rozhodnutí poměrně nepříjemnou ránu pro konkurenční Samsung. Ten se totiž v minulých letech do výroby čipů pro iPhony též angažoval a z jeho továren vyjely například procesory A9 pro iPhony 6s, 6s Plus a SE. Od té doby se ale zakázky na čipsety od Applu již nedočkal. Není se však čemu divit. Jablečná společnost se snaží od svého konkurenta co nejvíce odtrhnout a přidělením zakázky na výrobu čipsetu by své dosavadní kroky značně podryla.

To, zda jsou dnešní informace pravdivé, zatím s jistotou potvrdit nemůžeme. Jelikož se však dá předpokládat, že se Apple pokusí vyvarovat loňské výrobní krize a na září připravit dostatek iPhonů, jsou jeho kroky z posledních dní poměrně reálné. Stoprocentní jistotu ale budeme mít až po oficiálním představení nových telefonů v září.

a12-chip-800x697

Dnes nejčtenější

.