Zavřít reklamu

Spekulací o tom že bude iPad 9,7″ s Retina displejem vypadat podobně jako iPad mini jsme již slyšeli více než dost. Jedná se o poměrně logický krok poté, co jsme zjistili jak obrovský úspěch iPad mini zaznamenal a to zejména na úkor klasického iPadu, i když jsme přesvědčen že spousta uživatelů stejně jako já by si již klasický iPad nekoupila ale iPadu mini zkrátka nemohla odolat. Šířící informace o lehčím a tenčím iPadu 5. generace s 9,7″ Retina displejem však vyvolávají otázky, jak toho chce Apple dosáhnout, jak vytvoří ještě tenčí iPad.

S možnou odpovědí nyní přichází server Digitimes, který je co se týká displejů velmi dobře informovaný a je o něm známo že má zdroje přímo ve fabrikách ve kterých se vyrábí displeje pro společnost Apple, tedy pro iPhony, iPad, iPody, iMac, MacBooky a Thunderbolt displeje.

„Příští generace 9,7″ iPadu s Retina displejem bude používat stejný G/F2 (DITO) tenkovrstvé dotykové displeje jaké použila společnost Apple u iPadu mini. Dodavatelský řetězec pro příští generaci 9,7″ iPadů bude podobný jako u iPadu mini a displeje budou pocházet z Japonské společnosti Nitto, která dodá tenkovrstvé materiály a společnost Nissha dodá dotykové moduly. Tchajwanská společnost bude odpovědná za laminaci displejů zatím co LG a Sharp budou dodávat panely,“ uvádí Digitimes.

Zde je však nutné poznamenat, že iPad mini je na dotek pocitově zcela jiný než 9,7″ iPad. Zatím co displej iPadu s Retina displejem skutečně působí jako kus skla který nepromáčknete, displej iPadu mini působí mnohem více plastovým dojmem. Displej u iPadu mini je na první dotek pružnější a nepůsobí tak bytelně jako displej velkého iPadu. Ostatně více se o tom dozvíte v recenzi iPadu mini přímo zde.

iPad_128GB

*Zdroj: digitimes.com

Dnes nejčtenější

.