Zavřít reklamu

Apple nechce, aby iPad mini priveľmi zaostával za svojim väčším bratom a aj preto máme možnosť zakúpiť v obchodoch populárny ochranný kryt Apple Smart Cover. Smart Cover je v skutočnosti akousi magnetickou fóliou, ktorú Apple predstavil už v roku 2011 ako farebný doplnok pre iPad 2 a potešil tak viacerých používateľov, zvlášť ak vezmeme do úvahy, že ho spravil kompatibilným s ďalšími dvoma generáciami 9.7-palcového iPadu.

Ako je na tom Smart Cover pre iPad mini? Apple sa tentoraz rozhodol uviesť iba lacnejšie, PVC verzie a vo svojej ponuke tak nechal päť štandardných farebných modelov. Smart Cover pre iPad mini je dostupný v tmavošedej, svetlo šedej, ružovej, zelenej a modrej farbe, teda v tých istých farbách, ako v prípade veľkého iPadu. Pokiaľ však máte záujem podporiť boj proti AIDS, v obchodoch nájdete aj špeciálny šiesty, červený model. Ten nájdeme v obchodoch za rovnakú cenu ako ostatné verzie, odlišuje sa však tým, že časť zisku poputuje do nadácie (RED). Apple chce, aby si boli používatelia veľkého aj malého iPadu rovní, a tak sa rozhodol obe verzie Smart Coveru predávať za 39€.

smartcover

Pretože je iPad mini značne menší, Apple sa z mini verzie obalu rozhodol vynechať jednu zo štyroch magnetických dosiek, vďaka čomu ich nájdeme na obale už iba tri. Aj napriek tejto absencii je však možné obal plnohodnotne použiť ako stojan a to v oboch polohách. Kryt sa tabletu drží veľmi pevne, čo ale neznamená, že môžete iPadom mávať jedna radosť. Všetko má svoje medze a tak sa môže stať, že sa obal jednoducho od iPadu odlúpne a váš tablet tak padne na zem. Toto však zrejme u drvivej väčšiny majiteľov nehrozí a aj keby sa tak stalo, šanca že sa obal od prístroja odpojí, je pomerne malá. Smart Cover sa pripája veľmi ľahko a narozdiel od ostatných obalov je schopný ušetriť viditeľnú časť miesta v taške. Behom používania obalu som sa ale stretol so zaujímavou chybou, kedy som pri najmenšom pohybe obalu do strany počul zvuk zamknutia iPadu. Ktovie, či sa jedná iba o ojedinelú chybu, ale tento úkaz upúta pozornosť.

IMG_5244
IMG_5245

Dnes nejčtenější

.