Zavřít reklamu

Google-Search-IconJe celkem vtipné, že největší a nejdetailnější informace o drtivé většině obyvatel naši planety má dvojice polský emgirantů. Právě Sergei Brin a Larry Page jsou muži, ktterých se obává nejedna vláda světa. O občanech jakéhokoli státu světa vědí víc, než kdokoli jiný. Pokud používáte zařízení s operačním systémem Android, pak toho o vás ví Google ještě mnohem víc než si myslíte. I pokud jej však nepoužíváte, je to co o vás ví Google doslova děsívé. Google ví, kdy a kde se pohybujete, o co se zajímáte, kolik vám je let nebo s kým se znáte a přátelíte, ví jaká sledujete videa a ví dokonce i to, zda vám dnes ráno ujel autobus do práce nebo do školy a pochopitelně ví i do jaké školy nebo práce chodíte, přesvědčte se sami. Mimochodem proč si mylsíte, že se vám nyní zobrazuje reklama na to, co jste včera hledali?

 

1. Co o vás ví Google?
Aby mohl Google dosahovat co nejlepší konverze pro své inzertní partnery, vytváří profil každého návštěvníka a na základě něj, mu poté poskytuje co nejpřesněji cílenou reklamu. Google tak shromažďuje historii vašich dat, která ukládá a vybírá na základě nich co nejrelevantnější inzerci. Díky tomu je zaručeno, že inzerenti dostanou co největší míru prokliku v poměru ke zobrazení. Na to jak vypadá váš profil pro reklamu se můžete podívat po kliknutí na následující odkaz.

 

2. Google ví, kudy a kam chodíte nebo jezdíte
Google samozřejmě ví, kde se pohybujete, kdy ráno vyrazíte do školy nebo do práce, jak dlouho vám trvá cesta a dokáže zjistit i to, zda vám zrovna dnes ujel autobus. Aby toto vše věděl, stačí,  když používáte mobilní telefo ns operačním systémem Android nebo Google Maps. Pokud máte svůj počítač a svůj telefon s Androidem pod jedním profilem, pak se pomocí následujícího linku podívejte, kde jste kdy byli.

 

3. Google ví, o co se zajímáte
Pro největší vyhledávač na světě není problém zjisti, jaké jsou body vašeho zájmu, logicky je totiž vyhledáváte právě přes Google, podívejte se na historii vašeho vyhledávání přímo v okazu níže.

 

4. Google ví jaké a služby používáte a k čemu

Google není jen vyhledávač a pokud jste podlehli věcem jako je gmail, google analytics, G+ nebo čemukoli dlašímu, pak věřte, že Google přesně ví kdy a jaké služby používáte.

 

5. Víte které aplikace mohou používat váš Google účet?

Google má vaše data a ty jsou cená pro aplikace, podívejte se proto, jaké aplikace mají přístup k vašim datům.

 

6. Google ví, co sledujete na YouTube

YouTube je pochopitelně majetkem Google a proto jej monitoruje stejně důkladně, jako ostatní služby, ví tak kdy jste co sledovali a jak dlouho jste u videa vydrželi.

Dnes nejčtenější

.