Zavřít reklamu

Internetový kolos Google opět pokročil v respektování soukromí svých uživatelů, byť jen o píď. Společnost přestane prohlížet a analyzovat obsah e-mailů poslaných a přijatých přes její aplikaci Gmail. Jenže tento zdánlivě vstřícný krok doprovází jedno velké ale!

Google nám totiž do osobní korespondence přestane nahlížet jen kvůli následnému nabízení reklam na míru. Neznamená to však, že by se už v Gmailu nezobrazovaly reklamy a že nebudou uzpůsobeny pro jednotlivce. Od nynějška ale bude na uživatelském nastavení, zda se má zobrazovat inzerce personalizovaná, či nikoliv.

„Uživatelé Gmailů si mohou být jistí, že Google bude i nadále dbát na soukromí a bezpečnost jako na jednu z největších priorit, na nichž neustále pracujeme,“ stojí v oficiálním vyjádření k novince.

Rovněž je nutno zmínit, že společnost prohlížet e-maily nepřestane. Skončí s tím pouze v případě reklam. Kromě jiných funkcí navíc firma z Mountain View prozradila, že do budoucna bude možné přímo přes Gmail provádět platby, což přístup k obsahu e-mailů vyžaduje.

Pokud ovšem patříte k běžným uživatelům služeb od Googlu, které jsou oblíbené i na zařízeních od Applu, pak vězte, že přístup k vaší poště je jen zlomkem toho, co Google ví. Je samozřejmě otázkou priorit, zda dáte přednost soukromí, anebo komfortním internetovým aplikacím.

gmail-fb

Dnes nejčtenější

.