Zavřít reklamu

Technologičtí giganti na tom nejsou v posledních týdnech z hlediska soukromí uživatelů zrovna nejlépe, což vyvolalo rozruch jak mezi samotnou komunitou, tak ve vládní sféře. Především tedy Spojené státy se k celé problematice obrátily čelem a svolaly slyšení před kongresem, kde se měly jednotlivé společnosti hájit, odůvodnit své vztahy s Čínou a obecně dát věci opět do pořádku. Apple se slyšení nezúčastnil, což jen rozproudilo stojaté vody a jablečné společnosti začali spílat i fanoušci. Ty se snaží uklidnit právě pomocí předělané webové stránky, kde se chlubí svým přístupem k citlivým informacím.

Jablečná společnost na tom byla z technologických gigantů z hlediska bezpečnosti informací vždy velmi dobře, ale měsíce zasvěcené podnikání na čínském trhu a vyvolávání spousty dalších kontroverzí si vybraly svou daň. Příznivci pomalu ztrácí v korporace víru, což Apple přimělo předělat svou webovou stránku věnovanou soukromí a přetáhnout uživatele zpět na svou stranu. Konec konců, v iOS 13, iPadOS 13 a WatchOS 6 šel Apple do sebe a přišel s plejádou nových řešení, která mají spotřebitele ochránit a nabídnout jim transparentnější přístup k informacím. Zejména se popis týká nových funkcí prohlížeče Safari, metody přihlášení Sign in with Apple, sledování polohy a spousty dalších menších, ale stále podstatných záležitostí.

Stránka se zároveň zaměřuje na čtyři pravidla, jimiž se jablečná společnost řídí. A to je minimalizovat počet dat získaných od uživatele, omezit zpracování dat pouze na zařízení a nikoliv cloud, být v tomto ohledu transparentní a zajistit silné šifrování citlivých informací. Největší změny se dočkaly například kontakty, kde již vaše poznámky nebudou sdíleny se třetí stranou a žádná aplikace k nim nebude mít přístup. Menší obměna neminula ani aplikaci Find My, jejíž šifrování je tak silné, že přesnou polohu ztracených zařízení nezná ani samotný Apple. Co se týče nejnovější herní platformy Apple Arcade, zakázala jablečná společnost jakoukoliv formu reklam a vlivů třetích stran. A v případě, že se některému softwaru přece jen povede vás sledovat, telefon vás na to ihned upozorní pomocí notifikace. Ostatně, pokud vás zajímají detailnější, důkladnější informace, na stránku můžete zavítat sami a jednotlivé sekce si pročíst.

Dnes nejčtenější

.