Zavřít reklamu

Jak jistě všichni víte, všechny sociální sítě (a nejen ty) o nás sbírají data. Ať jde o Facebook, kde jsme se stali i svědky kampaně #deletefacebook, tak i o další sítě, jako například Twitter či Instagram. A právě na Instagram se dnes podíváme. Po boku Facebooku, kde jsme si pár týdnů zpět ukázali, jak si stáhnout všechny data, která o vás ví, se pro tento krok rozhodl i Instagram. V dnešním návodu se tedy podíváme na to, jak jednoduše stáhnout všechna data – tzn. fotografie, video, zprávy, příspěvky ve stories a další. Zbytečně neotálejme a pojďme se podívat, jak na to.

Jak stáhnout data z Instagramu

Nejprve je nutné, abyste na vašem zařízení přešli na stránku instagram.com/download/request. Pokud ještě nejste přihlášeni, tak se pomocí uživatelského jména a hesla přihlaste k účtu, ze kterého chcete stáhnout data. Po přihlášení se zobrazí obrazovka, která vás informuje o možnosti stáhnout veškerý sdílený obsah. Do textového pole stačí pouze zadat mail, na který se po nějaké době zašle odkaz na stažení veškerých dat. Poté, co zadáte mail, stačí kliknout na tlačítko Další. Poslední krok, který musíte provést, je zadat heslo od účtu. Poté už můžete stisknout tlačítko Požádat o stažení. Poslední obrazovka vás informuje o tom, že vám Instagram na zadaný mail zašle do 48 hodin odkaz na stažení osobních dat.

Osobně už jeden den na odkaz čekám. Myslím si, že v tomto případě bude výsledný soubor vypadat podobně, jako od Facebooku. To znamená, že si otevřete soubor s názvem „index“, který slouží jako rozcestník. Poté budete mít v levé části obrazovky menu, pomocí kterého se budete moct pohybovat mezi veškerými daty.

Illustrations Of Facebook Inc.'s Instagram As App Changes Its Look

Dnes nejčtenější

.