Zavřít reklamu

Když se řekne „Apple produkty a záchrana lidských životů“, obvykle se všem vybaví Apple Watch. Pravdou ale je, že i chytrý jablečný reproduktor HomePod má díky svým funkcím potenciál zachraňovat lidské životy. Na vlastní kůži se o tom nedávno přesvědčila jedna rodina z Colorada, kterou HomePod včas uchránil před ničivým nočním požárem.

Druhá generace HomePodu a HomePod mini nabízí funkci detekce zvuku. Když je tato funkce zapnutá, váš HomePod dokáže rozpoznat zvuk příslušného alarmu ve vaší domácnosti a upozorní vás zasláním oznámení na váš iPhone, iPad nebo Apple Watch. Právě tato funkce zřejmě pomohla zmíněné rodině v městečku Colorado Springs v Coloradu. Hasičský sbor města Colorado Springs na Facebooku uvedl, že psa zmíněné rodiny upoutaly krabice, které se nacházely na sporáku. Když je chtěl prozkoumat o něco blíže, nechtěně přitom zapnul troubu.  Rodina byla na požár upozorněna díky tomu, že jejich HomePod jim na iPhone poslal push notifikaci. Požár v kuchyni se jim podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů.

„Jednotka 23 dorazila na místo činu ve 4:47 ráno k obytnému domu, kde nebyl vidět žádný oheň ani kouř. Při vyšetřování hasiči žádný aktivní požár nenašli, ale objevili důkazy o něm. Majitel domu dokázal oheň uhasit dříve, než hasiči dorazili, ale později byl kvůli nadýchání se kouře převezen do místní nemocnice.“  U lidí ani domácích zvířat nebyly hlášeny žádné další škody. Po rozhovoru s majiteli domu a prohlídce záznamů z domácí bezpečnostní kamery hasiči zjistili, že se pes chtěl podívat, zda na něj v kuchyni nečeká nějaká dobrota, a náhodně zapnul troubu, na které byly krabice.

Dnes nejčtenější

.