Zavřít reklamu

Apple na včerejší keynote WWDC představil inteligentní reproduktor HomePod, tedy konkurenta pro Amazon Echo a Google Home. Do obývacího pokoje tak míří Siri, a tak jí můžete dávat hlasové příkazy, aniž byste museli sáhnout po iPhonu či iPadu.

Od většiny konkurentů se HomePod liší tím, že klade důraz především na hudbu a kvalitu zvuku. Ve spodní části se nachází 7 reproduktorů odrážející zvuk od podložky. Hned na nimi je umístěn 4palcový basový reproduktor, který navrhl sám Apple. A nechybí ani 6 mikrofonů snímající hlasové příkazy. Zařízení disponuje čipem Apple A8.

Podívejte se na reálné fotky reproduktoru HomePod:

Apple poznamenal, že je možné spárovat několik speakerů dohromady, a tak cupertinská společnost očekává, že si někteří lidé koupí více než jeden kus a nastaví si multi-reproduktory po celém domě. S kompaktní velikostí se dá reproduktor snadno přenášet. Dokonce dokáže rozpoznat, kde se nachází, a potom na základě toho upravit produkci hudbu na co nejlepší možnou úroveň.

HomePod je kompatibilní s Apple Music, který nabízí 40 milionů songů od 2 milionů umělců. Pokud tedy řeknete známou frázi „Hey Siri“, potom vám Siri okamžitě nabídne přehrání hudby, kterou si vyberete. Dokonce vám inteligentní asistentka vytvoří i mix hudby pro párty, stačí ji pouze říct, jakou hudbu posloucháte. A slouží také jako domácí asistentka, která vás informuje o počasí, přečte vám novinky, přehraje vám podcasty i sportovní zápasy.

HomePod bude dostupný v prosinci letošního roku za 349 dolarů.

homepod fb

Zdroj: 9TO5Mac, CNET, The Verge

Dnes nejčtenější

.