Zavřít reklamu

Hodnota jeho akcií totiž od pondělního večera strmě povyskočila a v růstu pokračovala až do včerejšího uzavření akciového trhu. Díky tomu se tak hodnota jeho akcií dostala na vůbec nejvyšší úroveň, na jaké kdy byla. 

Apple jako druhá nejhodnotnější společnost světa

Představení Apple Intelligence, iOS 18, macOS 15 a dalších operačních systémů zřejmě zaujalo natolik, že se hodnota akcií Applu včera večer po uzavření burz zastavila na hodnotě 207,16 dolarů za kus. Díky tomu je tak nyní celková hodnota Applu 3,176 bilionu dolarů, což z něj dělá druhou nejhodnotnější veřejně obchodovatelnou společnost světa. Tou první je Microsoft s hodnotou 3,216 bilionu dolarů, jehož hodnota však v posledních dnech taktéž pozvolna roste. O to zajímavější bude, zda se Applu podaří svého odvěkého rivala v dohledné době překonat, či mu bude hledět na záda. 

S trochou nadsázky se však dá říci, že růst hodnoty akcií Applu může být pro leckoho nemalým překvapením vzhledem k tomu, že je Apple Intelligence zatím omezena jen na americký trh, respektive na Apple zařízení nastavená na americkou angličtinu, a je otázkou, jaké trhy se dočkají v budoucnu. Právě za tyto nejasnosti se snáší na hlavu Applu minimálně na sociálních sítích ostrá kritika, která je však evidentně docela nepodstatná, když jeho celková hodnota i navzdory ní roste. 

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.